zaterdag 12 maart 2011

Donna Hay's sublieme "honingdrup"-koekjes

Speciaal om jullie karakter nog eens extra te testen in deze vastenperiode, heb ik gekozen voor de honey drip cookies van Donna Hay. Het waren de laatste in de reeks koekjes die ik aan mijn familie cadeau gedaan heb (er waren er nog, maar die had ik al geblogd). Ze zijn, echt waar, de moeite om eens te proberen. En ik ben blijkbaar niet de enige die er zo over denkt, want 't zijn zowat de meest geblogde koekjes van de laatste maanden. Veel werk is er niet aan, wel veel smaak.


honingkoekjes


Wat draaien we erin?

180 g boter op kamertemperatuur
225 g kristalsuiker
1 koffielepel vanille-extract
1 ei
375 g patisseriebloem, gezeefd (geen zelfrijzende!)
1/2 kl bakpoeder
1 pot vaste honing

Klop de boter, de suiker en het vanille-extract met een elektrische klopper of keukenrobot tot je een mooi, vrij wit beslag hebt. Voeg er het ei bij, en blijf kloppen tot het helemaal is opgenomen. Lepel er stapsgewijs de bloem in en blijf kloppen tot je een egaal beslag hebt.

Rol bolletjes van 2,5 cm en leg ze, voldoende uiteen, op een met boterpapier bekleedde bakplaat. Neem een houten lepel en druk met het uiteinde van de lepel een kuiltje (toch minstens 1/2 cm diep) in elk deegballetje.

Zet in de voorverwarmde oven en bak +/- 10 minuutjes op 180° tot ze mooi goudgeel zijn. Doe slechts 1 bakplaat per keer in de oven (ik had er drie).

Laat ze afkoelen op een rooster. Neem 2 koffielepeltjes en lepel in elk koekje een beetje honing. Zet de koekjes in een koele ruimte of kelder zodat de honing terug kan opstijven. Dit recept is goed voor zo'n 60, neen 59, wacht 58, sorry 57, ehm 56, oei 55, oeps 54, och ja 53, nu ja 52, eerder 51, nu dat we toch bezig zijn 50, 49, 48, 47... koekjes. Enfin, veel tijd om op te stijven zullen ze niet krijgen. ;-)

Have fun!

3 opmerkingen:

  1. al goed dat ik niet katholiek ben en mij dus aan die vastenperiode niet moet houden ... dus een fijn receptje om dit weekend mss wel eens uit te proberen ! (alhoewel een vastenperiode mij eigenlijk wel eens deugd zou doen ;) )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oooooooooooooh ! Laat ik dat nu allemaal in huis hebben ! behalve koekjes dan... Dus moet ik ze gewoon maken morgen .. denk ik....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Εxcеllent post. I was checking сonstantly this
    wеblog anԁ I'm impressed! Extremely helpful information specifically the ultimate part :) I take care of such info much. I used to be seeking this certain info for a very long time. Thanks and good luck.
    Feel free to visit my web-site ; Beatknockin.Com

    BeantwoordenVerwijderen