Ha! Soms zie je een blogpost en dan denk je... dat kan ook makkelijker. Toegegeven, de mijne zijn niet zo mooi, maar wel heel erg lekker. Ze zijn overheerlijk als ze nog lauw-warm zijn. En ja, ze zijn al op. En neen, ik schaam me niet.
Wat heb je nodig (8-10 koekjes)?
1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
1 zakje vanillepudding (warme bereiding)
75 cl melk
75 g suiker
50 g rozijnen (of chocoladedruppels)
1 ei
Maak de vanillepudding volgens de aanwijzingen op het pak. Stort in een koude schaal en bedek met plastiekfolie om te voorkomen dat het een vel vormt tijdens het afkoelen. Laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200° (hetelucht - 220° gewone oven).
Ontrol de bladerdeeg en bestrijk het deeg met een deel van de pap. Blijf wel zo'n 2-3 cm van de bovenkant. Besprenkel met de rozijnen of chocoladedruppels.
Breek het ei in een kommetje en doe er enkele eetlepels water bij. Klop los. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met wat ei.
Rol het deeg weer op (van onder naar boven) en bestrijk de hele buitenkant met het ei.
Snij het deeg voorzichtig (!!!) in plakken van ongeveer 2 cm en leg op een met bakpapier beklede bakplaat (of op een silpat).
Zet 20-25 minuutjes in de oven tot ze mooi goudkleurig zijn. Mochten ze niet gaar zijn vanbinnen, zet ze dan nog eens 5 minuutjes in de oven.
Laat wat afkoelen en smullen maar.
Smakelijk!
Ann
Dat ziet er overheerlijk uit Ann. En ook een mooi tafelkleedje.
BeantwoordenVerwijderenOh, verrukkelijk zo te zien!
BeantwoordenVerwijderenKomt bij op mijn to-do-receptenlijstje!
Hmmm. Ik vind er niets mis mee, met hoe ze eruit zien!
BeantwoordenVerwijderenSuper idee! Dit zou ik ook nog wel kunnen.
BeantwoordenVerwijderenMine never looks so good as i made with home made dough , lover that you made them with shop bought pastry so trying this one too.
BeantwoordenVerwijderenSo many recipes to try, si little time and less ppl to eat :-)
die zien er zo lekker uit! (en ik moet van dit soort dingen af proberen te blijven om wat kilootjes eraf te werken) dju toch hé.
BeantwoordenVerwijderenZalig zeg!
BeantwoordenVerwijderenEn ze zien er echt even lekker uit als die van SK! :-)
Helaas heb ik geen vanille pudding in huis anders had ik ze nu nog even gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenKrijg het water al in de mond ...
BeantwoordenVerwijderenZe zien er heerlijk uit, de mijne.. Maar den binnekant is ni doorbakken...
BeantwoordenVerwijderenoh da's spijtig. Nog efkes terug in den oven zetten?
VerwijderenWow, marѵеlоus blοg lауout!
BeantwoordenVerwijderenHow long have you been bloggіng foг? yοu make blogging
lоoκ еaѕy. The ovеrall look of youг sіte is
fаntastіc, let alone the сontent!
Also visit my web site ; visit the up coming document