dinsdag 28 februari 2012

Le potage communautaire

Soupe à la Flamande zou deze soep heten volgens Delia Smith. Nu ja, ik heb nog nooit van soupe à la flamande gehoord, eerlijk gezegd. 't Zijn trouwens Brusselse spruitjes en dat ligt officieel gezien niet in Vlaanderen. Bovendien heb ik mijn spruitjes in Waals-Brabant gekocht. Dus is het dan nog wel een "Vlaamse soep"? Enfin, ik laat het niet aan mijn hart komen, de soep is lekker, een beetje te dik naar mijn goesting, dus heb ik in het recept wat meer water voorzien.


soupe à la flamande


Wat moet daarin?


500 g spruitjes + 5 spruitjes apart houden
2 grote aardappelen
2 grote preistelen
1 klontje boter
1 1/2 liter groenten of kippenbouillon
1/2 liter melk
3 el olijfolie
peper en zout
room naar goesting



Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kuis de spruitjes en snij in twee. Was en snij de prei in plakjes. Smelt de boter in een grote pan en stoof er de spruitjes, prei en aardappelen in gedurende 5 minuutjes. Roer regelmatig zodat elk beetje wat bedekt is met boter. Doe er de bouillon bij en de melk. Laat zo'n 25 minuutjes koken, terwijl je het deksel voor 2/3de op de pan zet. Roer af en toe. Als de aardappelen en de spruitjes zacht zijn, mag je de soep mixen en bijkruiden met peper en zout.

Doe in een anti-kleefpannetje de olijfolie en laat goed heet worden. Pluk de overgebleven spruitjes uiteen en fruit de blaadjes in de hete olijfolie tot ze beginnen kleuren. Schep uit het pannetje en laat uitlekken op een vel keukenpapier.

Schenk de soep uit, doe er wat room bij en wat van die gefrituurde spruitjesblaadjes.


Smakelijk!

maandag 27 februari 2012

Mijn portfolio staat eindelijk online...

Heb nog veel te leren, maar op anderhalf jaartje fotografie heb ik toch al 't een en 't ander "getrokken".


Hier kun je hem bezoeken. En dan gewoon op mijn naam klikken.


En allemaal dankzij deze blog... maar vooral ook dankzij de steun van Elza D, zonder haar had ik dit nooit gedaan. En dat meen ik.


;-)

zondag 26 februari 2012

Het is niet omdat de Moka er niet meer is...

... dat de hondjes het rijk voor zich alleen hebben. Integendeel.


victor4



victor



Onze Victor (ook 15 jaar) heeft de hondenmand ingepalmd tot grote ergernis van de mannen.

Kattenhumor.

vrijdag 24 februari 2012

Mijn mooie heerlijk irritante Moka is niet meer.

15 jaar is 'm geworden, mijn oude knar.


moka, the emperor


Moka, keizer van het photo-copy universum. Ik ga hem missen. Mijn menneke.

Op zoek naar leuke veggie recepten?

Aangezien het "Dagen zonder vlees" is, zijn er heel wat mensen op zoek naar toffe receptjes.


blogstuff


blogstuff

Gelukkig voor jullie heb ik er al heel wat verzameld. En je vindt ze dan ook makkelijk hier. Soepen, salades, pasta's,... er is al heel wat op zo'n dik jaar. ;-)


Een paar voorbeelden:

Risotto met vergeten groentjes
Gnocci in de oven met mozarella
Snelle pasta met feta en spinazie
Gemarineerde mozarella
Chili sin carne
Gevulde paprika's
Kungfu Tofu
Witlooftaartje met mascarpone
Gevulde tomaatjes met bulgur en feta
Spaanse veggie balletjes

Voor de boterham:

Vegetarisch boterhambeleg
Hummus met rode biet
Geitenkaas met zongedroogde tomaatjes



Smakelijk!

donderdag 23 februari 2012

Snelle vegan pasta met avocado.

't Is niet omdat het "Dagen zonder vlees" is bij veel mensen, dat we dan plots meer tijd zouden hebben om te koken. Ah neen. Soms moet het al eens snel gaan, en dan is deze gezonde pasta een absolute aanrader. En thuis heeft weer niemand gemerkt dat we geen vlees gegeten hebben. Zo moet dat.

Ah, en wat vind je van mijn nieuwe talloor? Schoon hé, mijn nichtje heeft ze voor mij op de kop getikt (deze en nog veel andere trouwens). Ikke blij!


creamy pasta


Wat heb je nodig voor 2 personen?

1 rijpe avocado (geschild en ontpit)
1 groot teentje look
1 bosje basilicum
1/2 rood chilipepertje (ontdaan van zaadjes en lijsten)
sap van 1/2 citroen
3 el olijfolie
peper en grof zout (fleur de sel)
geraspte schil van 1 citroen

4 el pijnboompitjes

Doe alle ingrediënten (behalve de pijnboompitten) in een keukenrobot en mix tot je een romige saus hebt. Doe de pijnboompitjes in een droog pannetje en zet op het vuur, als ze beginnen te verkleuren, mag je ze van het vuur halen.

Kook de (volkoren)pasta volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af en roer er de saus onder. Verdeel over de borden en besprenkel met de pijnboompitten.

Smakelijk!

woensdag 22 februari 2012

Een veggie ovenschotel voor foefelaars

Ik heb op pinterest gemerkt dat mijn vegetarische bijdragen nogal gesmaakt worden. Leuk om te zien trouwens, hartverwarmend ook.

Nu ja, naar 't schijnt zijn het weer de dagen zonder vlees. Een goed idee, vind ik. Maar ik kan wel geloven dat heel veel huiskoks dit niet zo makkelijk verkocht krijgen aan hun veeleisend fijnproeverspubliek. Voor voor een grote meerderheid staat vegetarische kost gelijk aan seitan en tofu, geurend naar geitewollensokken. Terwijl het zo'n boeiende, heerlijke keuken is.

Dat kan wel zijn, zal jouw cuisson minnend publiek zeggen, maar wij willen ons vlees... Tuurlijk schat, moet je zeggen, komt eraan! En weet je wat? Je kookt gewoon vegetarisch en je rept er met geen woord over. Dan merken ze het niet eens dat ze geen "schelle vlees" op hun bord gekregen hebben! Met deze ovenschotel gaat dat perfect. Erewoord.


veggy ovenschotel


Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

2 el olijfolie
1 kleine ajuin (fijngehakt)
2 teentjes look fijngehakt
1 bakje gemengde champignons (oesterzwammen, kastanje champignons en shitake)
100 g spinazie
1 broccoli (in roosjes gesneden)
5 cl groentenbouillon
150 g light philadelphia
3 el fijngehakte walnoten
peper, zout en muskaatnoot

1 kilo aardappelpuree
2-3 el chapelure (broodkruim voor de Nederlanders)
enkele blokjes boter

Stoom of kook de broccoli gaar in wat gezouten water, giet af en zet opzij.

Doe de olijfolie in een anti-kleefpan en bak er de ajuin en look in tot de ajuin glazig ziet. Maak de champignons proper met een borsteltje en snij ze in plakjes. Doe de champignons bij de ajuin en laat rustig bakken tot ze gaar zijn. Doe er de bouillon bij en laat wat inkoken.

Nu mag er de spinazie bij, roer regelmatig tot de spinazie helemaal "gesmolten" is. Roer er de philadelphia onder. Nu mag er de broccoli bij en ook de walnoten. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.

Neem een vuurvaste schotel en verdeel er het champignonmengsel over. Schep er de warme puree op en strijk mooi glad. Voor een lekker ouderwets tintje mag je er met een vork wat streepjes in trekken zoals op de foto. Bestrooi met de chapelure (broodkruim) en verdeel er wat blokjes boter over.


veggy ovenschotel voor


Zet in de oven onder de grill en laat goudbruin worden. Als je deze schotel op voorhand maakt, zet hem dan 40 minuutjes in een voorverwarmde oven op 180°.

Smakelijk!


De volgende keer roer ik er een eetlepel graantjesmosterd onder voor nog meer smaak. Je mag anders ook bijkruiden met verse tijm en/of rozemarijn. Dat gaat smaken!

maandag 20 februari 2012

Nog een paar beestjes gefotografeerd...

Ik vind deze heel erg mooi:

puppy love


Echte onvoorwaardelijke liefde. :-)

Katjes waren er ook deze keer.

langhaar

Grote hondjes...

Doggy

En een zielig hondje...

yorkske recovery

Een eigenwijs hondje.

Say what?

En een braaf hondje...

labhoek


Enfin, ik fotografeer graag beestjes precies... valt het op? ;-)

Smmmmmmmmmmmeuïge kokosrotsjes...

Honderden koekjes heb ik dit weekend gebakken. De reden? Het jaarlijks familiefeest van mijn moeder en ik vrees dat ik er een traditie van gemaakt heb om iedereen een doos zelfgebakken koekjes cadeau te doen. Ik heb zaterdag 15 uur in de keuken gestaan om te bakken. 't Was zwaar, maar de reacties achteraf maakte het zeker de moeite waard.

Wat heb ik gebakken? Bokkenpootjes, boudoirkes, citroenkoekjes, chocoladekoekjes, pain à la grècque, koekjes met kriekjes, fichiers en kokosrotsjes. Vandaag geef ik jullie het recept voor de rotsjes, wederom eentje van Bloch. Ik begin steeds enthousiaster over dit boek te worden, want 't is toch de moeite om het in huis te halen.

Die kokosrotsjes hé, da's echt supersnel klaar en moeilijk is het absoluut niet. Het zou wel handig zijn mocht je een kookthermometer hebben, maar zonder gaat het zeker ook.


cocos rochers


Wat heb je nodig voor 10 à 12 rotsjes?

125 g geraspte kokosnoot
175 g suiker
20 g bloem
70 g eiwit
25 g bloemsuiker


Verwarm de suiker met het eiwit in een steelpannetje op een klein vuurtje en roer met een garde tot de suiker volledig is opgelost (tot de suiker spikkeltjes in het eiwit zijn verdwenen). Nu mag er de geraspte kokosnoot bij en blijf roeren tot het beslag zo'n 60°C warm is. Haal van het vuur en meng er de bloem onder.

Schep met een soeplepel de rotsjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 10 à 12 minuutjes goudbruin.

Bestuif ze met bloemsuiker als afwerking.


Echt de moeite!

woensdag 15 februari 2012

Zaterdag 21 april, workshop "foodfotografie".

Eindelijk heb ik de geschikte ruimte gevonden, mooi centraal in 't land gelegen mèt parking en keuken. Het heeft een tijdje geduurd, ik weet het, maar het was moeilijker dan gedacht.


ovenbaked plums with almonds

Wat leer je?
Wat maakt een goede foodfoto?
Hoe fotografeer je een soep? Salade? Dessert? "Bruin eten"?
Hoe werk je optimaal met natuurlijk licht?
Welke lenzen moet je gebruiken?
Er is ook uitgebreid aandacht voor compositie en styling, trends...
Het is een echte "doe-workshop", je gaat zelf je set-up mogen doen, foto's nemen...


Breakfast muffins


Vereisten?
Dit is géén workshop "fotografie", ik leer je dus niet hoe je met een camera moet omgaan.
Je hebt bij voorkeur een spiegelreflexcamera. Liefst ook in het bezit van een statief, en je laptop meebrengen is geen overbodige luxe. Zorg dat je met gepaste lenzen komt: van 50 mm tot 105 mm is ideaal.


pumpkin harissa tarts


Wat krijg je?
Heerlijk eten en drinken.
Je mag naar hartelust gebruik maken van mijn redelijke collectie borden, ondergronden, stoffen...
Je mag achteraf altijd advies vragen, ik zal je graag helpen.


tutorial witte achtergrond


Praktisch?
Duur: Van 10 tot 17 uur
Plaats: Gent, nabij Ikea (het adres wordt meegedeeld bij reservatie)
Prijs: 95 € (inclusief lunch) per deelnemer
Aantal deelnemers: Minimaal 6 - maximaal 12


verrine of cucumber and avocado


Reserveren?
Stuur mij een mail en ik geef je de betalingsmodaliteiten door. Er moet op voorhand betaald worden. Aangezien er alleen met verse voeding gewerkt wordt, kan ik alleen annuleringen tot uiterlijk 72 uur voor aanvangsdatum aanvaarden. No show = geld kwijt. Je bent pas ingeschreven als het bedrag effectief op mijn rekening staat. Ik stuur je dan een mailtje ter bevestiging.

Sorry dat ik zo streng moet zijn, maar de ervaring heeft me geleerd dat dit onontbeerlijk is. Je vindt mijn e-mail adres onder de button "contact". Tot dan!

dinsdag 14 februari 2012

Warmbloedige Marokkaanse kikkererwtensoep

Een heel lekkere soep met weinig ingrediënten en weinig werk. Wat wil je nog meer? Deze Marokkaanse soep is op zo'n 10-15 minuutjes klaar. Zonder enig probleem. Je mag onder deze soep nog een lepeltje harissa roeren, maar echt nodig is het niet. Maar als je het liever wat pittiger hebt... Ik heb er snijbonen bijgedaan, maar erwtjes zijn evengoed. En ze mogen uit de diepvriezer komen.


Moroccan soup


Wat heb je nodig?

2 el olijfolie
1 ui fijngehakt
1 teentje look fijngehakt
3 stengels bleekselder fijngesneden
2 afgestreken kl komijnpoeder
1 blik gepelde tomaten (400g)
1 blik kikkererwten (400 g)
800 ml hete groentenbouillon
6 snijbonen (in 1 cm gesneden)



Fruit de ui, look en selder in de olijfolie tot de ui glazig ziet. Doe er de komijn bij en bak nog een minuutje mee. Hak de tomaten fijn en doe ze samen met de kikkererwtjes bij de ui. Giet er de warme bouillon bij en laat zo'n 8 minuutjes koken. Doe er op het laatste de snijboontjes bij en laat 2 minuutjes meekoken. Kruiden met peper en zout en 't is al klaar!


Smakelijk!

maandag 13 februari 2012

Bonkige Blackwellsaus

Dit is zo'n gerecht dat ik maximaal 1 keertje per jaar maak. Maar lekker is het wel, zo'n saus met pickles. Hmmm.... ik ga dat eens zelf maken, pickles. Lijkt me wel leuk om te doen. Maar soit, 't waren dus pickles uit een potje en 't heeft ook gesmaakt. Het past dus perfect bij varkensvlees, maar er zijn ook mensen die dat lekker vinden bij vis bijvoorbeeld. Maar ik vind dat te overheersend van smaak voor vis. Hierna wordt het een weekje vegetarisch. Heb het een beetje gehad met vlees.


Blackwell


Wat heb je nodig?

1 grote sjalot (heel fijn gesneden)
1 klontje boter
1 glas droge witte wijn
100 ml rundsfond (ik heb gewoon een rundsbouillonketeltje opgelost in 100 ml water)
3 à 4 fikse eetlepels pickles van goede kwaliteit
150 ml (light)room
peper en zout


Bak de sjalot glazig in de boter en giet er de droge witte wijn bij. Laat flink inkoken tot het bijna stroperig wordt. Doe er de rundsfond bij, roer goed en doe er dan de pickles bij. Nu nog de room erbij, eventjes laten doorkoken, bijkruiden met peper en zout en klaar!

Smakelijk!

zaterdag 11 februari 2012

Gaan wandelen met de aaifoon

Kan soms wel eens handig zijn.


Iphone pics


Iphone pics


Iphone pics

Moe.

Doodop ben ik. Niet alleen is het vrij druk op het werk, ik help hier en daar ook nog wat vrienden met fotomateriaal en teksten en zo. Met als gevolg dat ik gisteren tot 1 uur deze nacht heb zitten prutsen aan een website.


Mr. Wrinkle


De lay-out moet nog helemaal veranderen, maar voorlopig is het redelijk ok (een beetje oubollig, dat wel - en da's héél zacht uitgedrukt). En dat gruwelijk, spuuglelijk mottig logo moet ook nog helemaal iets anders worden. Het is sowieso al véél beter dan wat het vroeger was. Da's al iets. Oh ja, en hij moet nog "surfvriendelijker" worden, want hij is niet altijd even handig. Als je hem, ondanks alles, toch wil bekijken, dan kun je dat hier.

EDIT: 't is ondertussen al iets toonbaarder geworden. :-)



En nu wil ik slapen, maar dat gaat niet... moet nog werken. Veel werken.


Zzzzzzzz......

donderdag 9 februari 2012

Jill Scott - From the vault vol. 1

Ik ben al jaren fan van Jill Scott. Al van bij haar lichtjes geniale debuut "Introducing Jill Scott". Smooth en sexy, zo omschrijf ik het liefste haar muziek. Een beetje de vrouwelijke D'Angelo.


jill scott


Zacht en indringend gezongen, soms een beetje zweverig, of heel subtiel ingesproken. I love it. Het is echt muziek voor op een romantische avond of een luie zondagnamiddag, zonder echt melig te zijn. Als je de kans krijgt om ze live aan het werk te zien, GA! Het is een van de meest memorabele concerten die ik gezien heb.

Deze cd is uitgegeven door de oude platenmaatschappij van Jill Scott en bevat eigenlijk alleen maar oude nummers, maar wie maalt erom. 't Is een klasse dame. En dan nog een die verdomd goed kan zingen.




Kopen die handel, en als je "Introducing Jill Scott" in de afslagrekken ziet liggen, meegritsen!

woensdag 8 februari 2012

Hot hot nacho's!

Dit is echt partyfood. Nacho's uit de oven met gehakt, chorizo en gesmolten kaas... en daar een lekker fris biertje bij. Ja, zelfs in deze barkoude tijden! 't Is gewoon hartverwarmend. Hmmmm...


cheese nachos


Wat heb je nodig?

1 zak nacho's natuur
300 g rundsgehakt
100 g chorizoworst (pikant)
1/2 kl chilipoeder
1/2 kl komijn
2 teentjes look fijngehakt
peper en zout
200 g cheddar (geraspt)
groene opgelegde pepertjes (zoals bij een pita krijgt)
2 el olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de olijfolie in een pan en bak er het gehakt samen met de look in rul. Snij de chorizo in blokjes en doe bij het vlees. Laat 5 minuutjes sudderen. Doe er de chilipoeder en de komijn bij en kruid met peper en zout.

Hak 3-4 pepertjes fijn.

Neem een pizzapan of iets dergelijks en leg hierop een laag nacho's. Bestrooi met de helft van het vlees, de helft van de kaas en wat van de pepertjes. Leg er opnieuw een laag nacho's op en verdeel er de rest over.

Zet de nacho's 8 tot 10 minuutjes in de oven tot de kaas volledig is gesmolten.

Serveer onmiddellijk.


Smakelijk!

dinsdag 7 februari 2012

De reden waarom ik minder post...

Heeft grotendeels met mijn werk te maken. Ik ben eigenlijk freelance concepteur/copywriter, dit wil zeggen dat ik niet alleen teksten schrijf, maar vooral ideetjes zoek voor nieuwe campagnes. De laatste tijd ben ik voornamelijk bezig geweest voor mijn klant (en oude werkgever) DDB. En zij hebben op hun beurt IKEA als klant. En ik moet toegeven, ik vind dat een plezant merk om op te werken. Enfin, hier zijn al een paar dingen die reeds verschenen zijn voor de opening van de nieuwe IKEA in Wilrijk. Er komt nog véél meer.

't Is wel alleen maar te zien in de regio van Antwerpen.






0129_PQ_Wilrijk_Promo_385x255_NL_PQ


guerrilla marketing for Ikea


Teaser campaign for IKEA


Met dank aan Ellen Van de Gehuchte en Liesbeth Demolder die zo vriendelijk waren om mee te denken en de Art Direction te verzorgen.

maandag 6 februari 2012

Hoezee, hoezee! 't Is bloemkoolpuree!

Stond al een tijdje op mijn to-do-lijstje, zo'n bloemkoolpuree. Het is een prima vervanger voor aardappelpuree en dus ideaal om eens iets anders te doen zonder al te veel moeite. 't Gaat perfect bij vis, vlees, of een vleesvervanger. En ik ben er bijna zeker van dat de kindjes het ook zullen lusten.


cauliflower mash


Wat moet daarin?

1 bloemkool (mag diepvries zijn)
1/2 kippenbouillonblokje of 1/2 kippenbouillon keteltje/hartje
2 teentjes look
1 volle eetlepel zure room
1 grote volle eetlepel philadelphia (mag light zijn)
2 el fijngehakte bieslook
peper en zout



Kook de bloemkool gaar in ruim water samen met de kippenbouillon. Giet af en doe in een keukenrobot samen met de zure room en philadelphia. Pers er de twee teentjes look over en mix tot je een mooie puree bekomt. Roer er de bieslook onder, proef en kruid indien nodig bij met peper en zout.

Meer is er niet aan.

Smakelijk!

zondag 5 februari 2012

Rijstpudding met koffie

Ik ben verzot op rijstpudding... zolang er maar geen saffraan in zit. Het merendeel is dol op die pokkedure specerij, maar ik ben niet "het merendeel". Ik had dit receptje zien staan in de Nest die ik van mijn schoonmoeder had gekregen. Toen ik het wou klaarmaken, zag ik dat mijn schoonmoeder het receptje (of iets wat op de achterkant stond) met chirurgische precisie had uitgeknipt. Maar niet getreurd, we zijn groot genoeg om er zelf onze versie van te maken, en geloof me vrij 't is een absolute aanrader.

Het enige wat ik anders zou doen is de geroosterde amandelen vervangen door verkruimelde speculoos. Dan zou het pas echt af zijn.


ricepudding with coffee


Mat moet erin voor 6 personen?

125 g dessertrijst (ronde rijst type carolina, met risottorijst gaat het ook)
750 ml volle melk
2 el vanille-extract of 2 zakjes vanillesuiker
1 snufje zout
2 el oploskoffie
75-100 g rietsuiker
1/2 kop sterke koffie
2 el amandelschilfers (geroosterd in een droge pan)
of
2-3 speculooskoekjes

Breng de rijst met de melk en het zout aan de kook en doe er het vanille-extract bij. Roer regelmatig met een houten lepel zodat de rijst niet aan de bodem van de pan blijft plakken. Doe er na 10 minuutjes de oploskoffie bij en roer regelmatig. Als de rijst bijna gaar is (gewoon eens proeven) mag er de rietsuiker bij. Blijf nog steeds regelmatig roeren. Net voordat de rijst volledig klaar is mag er nog de sterke koffie bij. Laat nog wat inkoken tot je een mooie consistente pap hebt.

Giet in een glazen kom en overdek met wat vershoudfolie en laat afkoelen. Serveer in kommetjes, kopjes of wat je ook in huis hebt en bestrooi met wat geroosterde amandelschilfers of grof verkruimelde speculoos.

zaterdag 4 februari 2012

Ik zal maar meedoen zeker

Iedereen is sneeuwfoto's aan het nemen, ik had er eigenlijk niet zoveel zin in, eerlijk gezegd. Waarom? Geen idee. Heb er vorig jaar al zoveel genomen, misschien daarom. Heb 5 minuutjes rondgelopen in de tuin en dit heb ik weer mee naar binnen genomen...



sneeuwlandschap


sneeuwlandschap-3


sneeuw-3


sneeuw


sneeuw 1


sneeuw 1-3


Ik kan beter, ik weet het.

't Is officieel!

Mijn honden zijn twee dikke jeanetten. Of sissies, wussies, seuten, trezekes... whatever. Ik wou een paar toffe foto's van hen nemen in de sneeuw. Maar dit is het enige wat ik kon fotograferen. Ze wilden terug naar binnen. Pffft... die modellen van tegenwoordig. Zooo veeleisend en zoooo weinig terug doen. Phoe!



jeanetten

vrijdag 3 februari 2012

Een dagje bij de dierenarts...

Er zijn nogal wat zotten op de wereld, en ik sta redelijk bovenaan in de rangorde. 't Is te zeggen, als ik iets in mijn hoofd heb, dan moet dat ook gebeuren. Ik wou dus allang eens een reportage maken van een dag in het leven van een dierenartsenpraktijk. Awel, da's daar begot hard werken, maar de patiënten maken het wel leuk natuurlijk.

In de voormiddag waren het voornamelijk operaties die ik gefotografeerd heb, en waarvan ik de foto's hier niet ga tonen, want 't is nogal... expliciet. Ik dacht dat ik het er moeilijk mee zou hebben, maar neen hoor. Geen enkel appelflauwte gehad. In de namiddag waren het voornamelijk consultaties, en ik heb daar alle hondensoorten de revue zien passeren. De prottende hondensoort, de loopse hondensoort, de knorrende hondensoort... In alle maten en gewichten. Kijk zelf maar.




pug2

chiwaka

scheper


engl bull

bully2

poep

pincher

poedelding

pug

pootje

fox

fox2

skelet2