vrijdag 4 maart 2011

(Bloed)sinaasappelslaatje met palmharten

Je zal het misschien ondertussen al gemerkt hebben, maar ik ben dol op citrusvruchten in slaatjes. Dit is ook zo'n toppertje. Snel klaar, gezond... meer moet dat niet zijn.


oranges hearts of palm salad


Wat heb je nodig voor 2 personen?


1 zakje luie wijvensla (krulsla of iets dergelijks)
2 (bloed) sinaasappelen
1 bokaal (bio) palmharten
1 eetlepel xeres-azijn
1 koffielepel graantjesmosterd (optioneel)
2 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
peper en zout


Verdeel de sla over de borden en snij de sinaasappels "à vif"* zoals je hieronder op de foto's ziet. Zorg er wel voor dat je het sap opvangt want je hebt dit nodig om de dressing te maken.

blood oranges

bloedappelsien


Snij nu ook de palmhartjes in fijne reepjes (in de lengte dus) en meng onder de sinaasappelen. Doe er de olijfolie, azijn, (graantjesmosterd) peper en zout bij en meng goed. Verdeel samen met de sla over de borden, en that's it.


Heel lekker met een heerlijk stuk brood.


Ik zal wel weer een grote vinger in mijn oog geduwd krijg omdat ik producten gebruik die niet echt in het seizoen zijn (sla), maar so be it. Heb 6 maanden niet kunnen koken, en nu doe ik lekker mijn goesting. ;-)


* à vif: Snij met een mes de boven en onderkant van de sinaasappel tot je op het vlees zit. Leg de sinaasappel met de snijkant naar beneden en snij nu van boven naar onder de rest van de schil af. Als alle wit en vliezen aan de buitenkant weggesneden zijn, neem je de sinaasappel in je hand en snij je langs de vliesjes de partjes eruit. Als je hiermee gedaan hebt, kun je de overschot nog uitpersen en het sap opvangen.

2 opmerkingen:

  1. Mmm, ik hou zo van bloedappelsienen en in een slaatje is het helemaal geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. iese, nen dikke vinger

    en een mooi ooglapsken, zodat ge het even stijlvol kunt verbergen als uw foto's mooi zijn. Bijzonder mooi dus.

    BeantwoordenVerwijderen