donderdag 19 januari 2012

Glanzende zalm met groene wokgroentjes

Ik ben in een gezonde bui de laatste tijd. Veel groene groentjes, vis en nog meer van dit lekkers. Dit receptje is zeer makkelijk, en zoals steeds rap klaar. Je kan de groentjes vervangen door een of andere wokmix, dat maakt niet zoveel uit. Als het maar smaakt.


sticky salmon and greens


Wat gaat erin (voor 2)?

Voor de zalm:

300 g zalm (zonder vel)
1 el sojasaus
1 el oestersaus
1 el teriyakisaus (optioneel)
2 kl lopende honing


Verwarm de oven voor op 200°. Leg de zalm in een vuurvaste schotel. Meng alle ingrediënten voor de saus en bestrijk hiermee rijkelijk de zalm (enkel bovenkant). Zet de zalm 10-12 minuutjes in de oven.

Voor de wokgroentjes:

3 cm gember (geschild, in plakjes gesneden)
1 chilipeper (zonder zaadjes, fijngehakt)
2-3 teentjes look, fijngehakt
1 paksoi
1 broccoli
200 g sperzieboontjes
1 bakje shitake champignons
2 el sesamolie (optioneel)
3 el arachideolie
2-3 el sojasaus


Hak de paksoi en de broccoli grof en spoel in ruim water. Snij de champignons grof en snij de uiteindjes van de sperzieboontjes.

Warm de wok op, doe er de olie in en roerbak gedurende 1 minuutje de gember, chili en look. Doe er de sperzieboontjes en de broccoli bij. Laat 5 minuutjes bakken. Doe er vervolgens de champignons bij en roerbak met de rest. Voeg er na 2 minuutjes de paksoi bij en bak tot deze beetgaar is. Werk af met de sojasaus en kruid evt. met peper en zout.

Zo gepiept dus én lekker!


Smakelijk!

2 opmerkingen: