vrijdag 2 augustus 2013

Bangelijk courgetteslaatje met ricotta

Dit is nu echt een slaatje dat ontstaan is dankzij een bijeenraapsel van ingrediënten die ergens verloren geraakt waren in mijn koelkast. Allez, 't is te zeggen, ik had nog ricotta staan die dringend op moest, en mijn courgettes groeien gelijk de beesten. Fin, 't was het moment om te oogsten. En met een zeer aangenaam resultaat, als ik het zelf mag zeggen. Dit slaatje is eerder een bijgerecht, wij hebben het samen met een slaatje van mozzarella, perzik, basilicum en parmaham gegeten. Ook heel erg lekkah! Kom, we gaan eraan beginnen!


zucchini ricotta salad


Wat heb je nodig ?


1 à 2 courgettes (mogen ook groene zijn)
250 g ricotta
2 el pompoenpitten (pijnboom gaan ook)
2 el fijngehakte munt
2 el fijngehakte basilicum
3 el zeer goeie extra vergine olijfolie
1 el goeie azijn (witte wijn of frambozen)
fleur de sel en zwarte peper van de molen
enkele blaadjes basicilum


Snijd de courgettes met een dunschiller in repen. Doe in een kom. Maak een vingaigrette van de olijfolie, azijn, 1 el basilicum, peper en zout en meng onder courgettelinten. Zet 10 minuten weg.

Doe de pitten in een pannetje en laat ze gedurende 2 minuten bruin worden. Zet weg.

Roer de rest van de basilicum en munt onder de ricotta. Doe dit gedurende minstens 2-3 minuutjes zodat de ricotta mooi romig wordt. Kruid met peper en zout.

Strooi de pitjes over de courgettes, en schep hier en daar een lepel ricotta op de linten. Serveer met nog enkele blaadjes basilicum.

Smakelijk!


Ann


Het schoon kommetje en het slabestek komen zoals zo vaak van Serax.


2 opmerkingen:

  1. En 't was lekker! Zelfs zonder munt, die stockbreukgewijs niet beschikbaar was. Ik ben er zeker van dat het met munt nog veel beter is.

    BeantwoordenVerwijderen