woensdag 8 augustus 2012

Dag 32: Thaise kippenspiesjes

Naar het schijnt gaat het dit weekend goed weer zijn, dus ben ik een beetje pro-actief geweest. Dit zijn bijzonder simpele maar heerlijk sappige Thaise kippenspiesjes met rode curry. Wees gerust, 't is niet pikant, maar wel extra lekker. En 't is altijd véél beter dan de gemarineerde brol van de supermarkt.

Ik heb trouwens een grote voorkeur voor de kokosbriketten in plaats van de klassieke houtskool. Je krijgt de warmte veel beter onder controle, je hebt minder afval en je kan ze hergebruiken mochten ze nog niet opgebrand zijn.

Het recept komt - zoals zo vaak - van BBC Good Food

thaise bbq


Wat heb je nodig voor 4 personen?

4 kippenborsten (halve dus)
1 rode paprika
1 courgette
1 rode ajuin
20 cl kokosmelk (eventueel verdund met wat rijstmelk of water)
1 tl rode currypasta

250 g rijst
1/2 limoen (sap)
muntblaadjes


Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak in gezouten water. Als de rijst gaar is, giet af en laat volledig uitlekken en afkoelen. Roer er het sap onder en de muntblaadjes. Zet weg.


Snij de kippenborsten in grove stukken. Meng de kokosmelk met de rode currypasta en roer goed. Leg er de stukken kip in en zorg dat alles goed bedekt is met een laagje kokosmelk. Laat een uurtje marineren (mag zelfs een nacht zijn).


Snij de rode paprika in grove stukken (wel de zaadjes eruit halen natuurlijk) en de courgette. Pel de ui en snij in twee, pel de lagen van de ajuin los.

Neem satéprikkers (als het houten prikkers zijn, liefst een uurtje in water leggen dan verbranden ze niet) en spies er de kip, courgette, paprika en ajuin op.

Bak ze 10 minuutjes (of meer afhankelijk van de hitte) op de bbq of op de grill.

Serveer met de rijst.

Echt lekker jong!


Ann

7 opmerkingen:

 1. 'k moet die stapel Good Food's ne keer van onder 't stof halen en eens met 'nieuwe' ogen bekijken :-)
  Ziet er superlekker uit en doet al verlangen naar 't weekend en 't zonnetje.
  ps : is't den moment vandenavond ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat, hergebruik van de cocosblokken? Hoe doe je dat dan? Wij laten die blokken dan maar opbranden. Hoe doof jij ze? @

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gisteren gemaakt, topgerechtje ;-) (op de grillplaat, niet op de bbq)

  BeantwoordenVerwijderen