donderdag 19 september 2013

Heerlijk lichte kabeljauw uit de oven

Zoals ik in mijn vorige blogpost beloofd had, ben hier opnieuw met een eenvoudig gerecht van Pascale Naessens. Ik heb het ondertussen al verschillende keren gemaakt en telkens weer is het een schot in de roos. Zo belachelijk eenvoudig, ik kan het zelfs zo makkelijk niet bedenken. Er komt geen vet aan te pas, alleen 5 ingrediënten. Zo simpel én lekker kan het leven zijn.

kabeljauw


Wat heb je nodig voor 2? 

2 kabeljauwfilets
3-4 tomaten
3 el sojasaus
3 el niet al te straffe mosterd
zwarte peper


Verwarm de oven voor op 180°.

Snijd de tomaten in plakjes en leg ze dakpansgewijs in een vuurvaste schotel. Kruid met zwarte peper.

Meng de sojasaus met de mosterd.

Leg de kabeljauwfilets op de tomaten en schep er het sausje over.

Zet 15-20 minuten in de oven en 't is klaar!


Smakelijk!

Ann





14 opmerkingen:

  1. Ik moest toch een paar keer kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zag eerst alleen maar de foto op facebook en moest daar ook een paar keer naar kijken, want het zag er verbrand uit. Misschien is dat wat anoniem bedoeld...

      Verwijderen
    2. sojasaus is nu eenmaal donkerbruin.. :)

      Verwijderen
  2. Simpel, maar ziet er niet slecht uit!
    grtjs, Saartje
    http://saartjeathome.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er echt wel heel eenvoudig uit ! Moeten we proberen dus !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. En dat we nu net vanavond vrijdag visdag nog eens in ere wilden houden. Gouden tip, mersiekes!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lukt natuurlijk ook perfect met de alternatieven die er zijn voor kabeljauw,
    want het gaat nog altijd niet echt goed met die vissoort.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dank je wel voor dit superlekker gerechtje!! 't Heeft heerlijk gesmaakt vanmiddag :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Maar wat een heerlijk en eenvoudig toprecept! Had nog wat courgette over en die deed ik bij de tomaatjes. Mijn dochtertje van 2 vond het ook geweldig. Barbara

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dit is inderdaad erg lekker en simpel en een ideaal dieetgerechtje. Dank je!
    Het ziet er wel niet lekker uit, met die bruine saus. Ik ga volgende keer eens proberen ze iets roder te maken ofzo. Of hebben jullie tips om die kleur wat smakelijker te maken?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Pascal voegt 2 eetlepels olijfolie toe aan het mosterd en sojamengsel. Ik heb het op deze wijze gemaakt maar de saus is erg zout en ik ben de smaak van de kabeljauw kwijt. Weet niet welke sojasaus ik moet gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat komt wel vaker voor dat het té zout wordt daardoor. Er zijn ook zoveel soorten sojasaus dat het voor een leek bijna niet te doen is om de juiste te kiezen. Probeer te zoeken naar de light of zoutarme versie. Dat doet heel veel.

      Verwijderen