woensdag 17 oktober 2012

Eentje om mee te nemen naar het werk

Een ideaal maaltijdslaatje is dit. Puur krachtvoer én gezond. Want ja, we moeten toch scherp staan hé, dag in dag uit, weer of geen weer. Awel, dit is perfect om de drukke dag door te komen én om een momentje te genieten terwijl het leven voorbij raast.

De kip kan je makkelijk vervangen door mozzarella bijvoorbeeld, of geroosterde zuiderse groentjes zoals aubergine, courgette en paprika's. Kom jong, we gaan eraan beginnen!


broccolislaatje met kip


Wat heb je nodig voor 4?

2 broccoli's
4 kipfilets of 2 dubbele
1 bakje kastanjechampignons
1 teentje look fijngehakt
1 chilipeper (van die lange rode)fijngehakt
3 el amandelschilfers
4 sneden oud brood
sap van 1/2 citroen
2 tl graantjesmosterd
3 el olijfolie + olie om te bakken
peper en zoutSnij de korst van het oud brood en snij het brood in blokjes. Doe in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Zet in een voorverwarmde oven op 180° tot het brood goudbruin ziet. Haal uit de oven en zet opzij.

Snij de kip in blokjes van 2 cm en de champignons in plakjes. Bak de kip aan in wat olijfolie en als ze aan beide kanten goudbruin begint te zien mogen de champignons erbij. Laat 3 minuutjes meebakken vooraleer je het vuur lager zet, zo voorkom je dat er veel te veel vocht uit de champignons vloeit. Doe er op het allerlaatst de look bij en laat nog 30 seconden meebakken. Haal van het vuur.

Snij ondertussen de broccoli in kleine roosjes maximaal 2 cm groot en stoom of kook ze al dente. Er moet echt nog wat beet zijn. Dit duurt zo'n 3 minuutjes maximaal. Laat uitlekken.

Doe de amandelschilfers in een droog pannetje en zet op het vuur. Haal ze van het vuur als ze beginnen te verkleuren.

Maak de dressing door de vinaigrette door de mosterd, 3 el olijfolie en het citroensap door elkaar te roeren. Kruid met peper en zout.

Verdeel de broccoli over de borden en dresseer er de kip met de champigons over. Besprenkel met de chili en de amandelschilfers en werk af met de vinaigrette.

Als je de salade voor 's anderendaags maakt, hou je de dressing best apart om beter te bewaren.

Smakelijk!

4 opmerkingen: