vrijdag 19 oktober 2012

Ne gevulde Pascal (grinnik).

Wenkbrauwen fronsen zich, ik zie het zo al gebeuren. Maar Elza D. weet naar wie ik refereer en da's voldoende. :)))) Dit is dus een gevulde patisson of kardinaalsmuts want zo wordt deze pompoensoort ook genoemd. En wees gerust, het beest 'onthoeden' is helemaal niet zo moeilijk, je moet gewoon weten hoe het moet. Gna. Kom, we beginnen eraan!

Het recept komt van VTM Koken.

pascallekeWat heb je nodig voor 4?

2-4 patissons (afhankelijk van de grootte)
650 g gemengd gehakt
1 sjalot fijngehakt
2 teentjes look fijngehakt
1/2 rode paprika in blokjes gesneden
1/2 courgette in blokjes gesneden
2 tomaten
1 tl gedroogde tijm
peper en zout
olijfolie

Verwarm de oven voor op 180°.

Stoom of kook de patissons (intact) gedurende 10 minuutjes. Laat afkoelen. Snij de hoed van de patissons* en haal er alle zaden uit. Haal er ook wat van het vruchtvlees uit en snij in blokjes. Kruid de binnenkant van de patissons met zout.

Doe olijfolie in een antikleefpan en fruit er de ui en de look in. Doe er na een minuutje de paprika en courgette bij en laat nog 2 minuutjes meestoven. Doe er het gehakt bij en bak rul. Doe er op het laatst de tijm en het vruchtvlees bij. Haal van het vuur.

Snij de tomaten in 4 en haal er de zaadjes uit. Snij de tomaat in blokjes en roer onder het vlees. Vul de patissons met het vlees en zet er opnieuw de hoedjes op.

Zet 20 minuutjes in de oven.


Smakelijk!


Ann


*Gewoon met een mes recht naar beneden steken en zo steek per steek een rondje maken tot het hoedje loslaat. Dit gaat echt makkelijk doordat de patissons al zacht zijn.

3 opmerkingen: