donderdag 18 oktober 2012

Pom pom pompoenen!

Ik ben weer volop bezig voor een fotoshoot met als thema pompoenen. Ik heb er een hele hoop in huis gehaald en 't is misschien wel eens interessant om te weten welke pompoen het beste is voor bepaalde bereidingen.


pompoenen klein


Dat groen monster links achteraan is een Turkse Muts. Da's visueel een mooie pompoen maar is door zijn vrij fletse smaak enkel geschikt voor pompoensoep.

Die prachtig witte pompoen is een patisson en is perfect om te vullen en in de oven klaar te maken. Ik zal hier een dezer nog eens een receptje posten.

De tweede pompoen achter de patisson is een muskaatpompoen en da's mijn nieuwe favoriet. Wat een smaakbom! Hij proeft inderdaad een beetje naar muskaatnoot en je kan hem perfect gebruiken voor salades, soepen en zelfs gebak.

Die schattige kleine pompoenen hebben de leuke naam Jack be Little. Het zijn kleine maar smaakvolle pompoentjes. Ideaal om te vullen.

De pompoen rechts vooraan is een butternutpompoen. Je kan die perfect gebruiken om te roosteren en voor soepen. Hij proeft een beetje naar wortel en hij heeft nog een groot voordeel: weinig afval. Hij is ook het makkelijkst om te snijden, vind ik. Deze soort gebruik ik het vaakst.

Die knaloranje pompoen rechts achteraan is een Uchiki Kuri. Da's eigenlijk de pompoen die je het vaakst in de supermarkt vindt. Je kan er heerlijke soepen van maken.

Grote pompoenen hebben vaak minder smaak en zijn eerder melig. Je kan ze eigenlijk alleen voor soep gebruiken. Of om uit te kerven voor Halloween. :)


Tot morgen!


Ann

7 opmerkingen:

 1. bedankt voor de info. kan je ook tips geven over waar de verschillende pompoenen te vinden zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu op best veel plaatsen: de beter gesorteerde supermarkt, op de markt, bij de groentenboer, bij de toko... en de butternut die vind je het vaakst in de bioplanet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. als je tips hebt om die patisson te snijden, laat maar komen hé, want ik vecht daar altijd mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Benieuwd naar je receptje voor de patisson. Ik zag die, o wonder, vorige week bij de pompoenen in onze lokale supermarkt, die zal intussen naar 'beter gesorteerd' gepromoveerd zijn zeker want zag er vorige jaren nooit een variatie aan pompoenen, alleen die Uchiki Kuri die ik inderdaad altijd voor soep gebruik. Maar fin, die patisson ging dus mee naar huis, alleen al omdat die zo schoon was, haha, ligt hier te pronken op tafel in de living, decoratie dus nog, maar als je er een receptje voor hebt, graag!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben geen grote pompoenfan, maar de patisson is heerlijk. En presenteert geweldig goed, natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En nu je't zegt: de butternut is nog lekkerder. Misschien ben ik toch een pompoenfan. Is het al het seizoen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan ga je de muskaatpompoen (mocht je die tegenkomen) NOG lekkerder vinden. :) Het pompoenseizoen is nog jong maar toch al een week of 2 bezig. :)

   Verwijderen