donderdag 5 januari 2012

Zondige moelleux met zwarte peper

Toen ik de Foodies van deze maand opensloeg, wist ik het meteen: deze moelleux is helemaal mijn ding! Ik ben eigenlijk niet zo'n grote fan van chocolade. Vaak vind ik het té zoet, maar niet met dit recept. De zwarte peper maakt de moelleux een beetje edgy en het past perfect. Zeker de moeite van het proberen waard!


spicy chocolate


Wat gaat erin (voor 4 personen)

100 g zwarte chocolade
100 g boter (plus een beetje extra)
50 g bloem (plus een beetje extra)
50 g suiker
3 eieren
snufje zout
1/2 kl zwarte peper
bloemsuiker


Smelt de chocolade met de 100 g boter au-bain-marie of in de microgolfoven. Klop ondertussen de eieren met het zout en de suiker dik en witschuimig met een elektrische klopper (3-4 minuutjes). Zeef de bloem en spatel samen met de peper voorzichtig onder de geklopte eieren. Spatel nu voorzichtig de gesmolten chocolade en boter onder het beslag.

Vet 4 kleine vormpjes of 1 grote vorm in en bestuif met wat bloem. Vul met het beslag en bak in een voorverwarmde oven gedurende 12 tot 15 minuutjes op 175° (heteluchtoven).

Haal uit de oven en bestrooi met de bloemsuiker. Serveer meteen.


Smakelijk!

4 opmerkingen:

  1. En vergeet tussendoor niet nog een al te verleidelijke foto te trekken.
    Héél geslaagd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik houd ook erg van de combi chocoala-peper!! mmm

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dit is wel heel grappig met zwarte peper.
    Nooit aan gedacht dat dit kon

    BeantwoordenVerwijderen