vrijdag 25 februari 2011

Zware kost...

Ik ben nu filosofie aan het studeren, en oh boy, da's precies niet simpel. Phew.

filosofie


Het is niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk zware kost. En op de foto zie je maar de helft van de cursus. Er zijn nog twee andere boeken (geraakten niet op de weegschaal) plus een aantal hoorcolleges en de lessen zelf, natuurlijk.


Filosofie, da's zo'n vak waarvan dat je hoopt dat je het begrijpt.

9 opmerkingen:

 1. en da moe allemaal in da koppeke ! Chapeau !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes! Bij mij was het destijds met de hakken over de sloot.
  En de punten voor moraalfilosofie kon ik op één hand tellen.

  Droge kost en moeilijk verteerbaar (in mijn geval toch).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vrees niet alleen bij jou hoor. :(
  Geef mij maar (kunst)geschiedenis of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. filosofie ! dat was nu eens echt mijn ding niet sé !
  Veel moed nog !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gruw al bij het woord alleen! Wij hadden zo'n typische filosoof als docent. Zo'n Einstein-uitziend-persoon. Brrr... Ik krijg nog rillingen als ik daaraan denk. Petje af voor jou hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aan de boeken te zien is het niet in Leuven, ik zie ze daar nog niet Russell als overzichtsauteur te geven, of is 't al zoveel veranderd ?
  Ik vond het intellectueel de beste jaren : filosofie in Leuven. Niet dat het op een ander niet leuk zou (kunnen) zijn, zeer zekers, maar ik was nu eenmaal in Leuven aanbeland. Waar volg je die opleiding ?
  Zalig zalig ...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Russell is aangeraden lectuur. En ik heb het effectief nodig om het min of meer te 'vatten'. Door mijn rugblessure kan ik niet lang zitten, dus volg ik de opleiding Cultuurwetenschappen via de Open Universiteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik had het met mijn lief deze middag in een Amsterdamse boekenwinkel over deze Russel. Ik had er zelf een comic over de grote filosofen uitgehaald, lekker dun, overzichtelijk, met prentjes, maar als gediplomeerd filosoof vond hij Russel toch betere kost.
  Ik kan je die strip wel aanraden, volgens mij staat daar kloef hetzelfde in! Levert je zo een A+ op.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, het is zo zwaar dat dat bovenste boek op je foto bij ons als tegengewicht diende om de hangwieg van Zee in evenwicht te houden als hij er in lag... wat voor invloed dat op hem gehad heeft, zullen we nog moeten merken, vrees ik. In ieder geval: veel succes met het nobele streven.

  BeantwoordenVerwijderen