zondag 30 oktober 2011

Seriously Vegalicious pompoentaartjes met feta

Oooooooooooooohhhhhhh! Dees is lekker. Oh! Oh! Oh! Niet te doen jong! Juffraa ZsaZsa had al een paar keer over dat kookboek Vegalicious geschreven en ja, dan moet ik dat ook proberen hé. Dat boek van Alice Hart lijkt me echt wel een aanrader. Die pompoentaartjes was het eerste dat ik getest heb, en 't is wreed goed meegevallen. Ik heb er een slaatje bij geserveerd van mesclun, druifjes en walnoten en een vinaigrette van olijfolie en banyuls azijn.


pumpkin harissa tarts400 g ontpitte, geschilde en in plakken gesneden pompoen
1 el olijfolie
150 g feta
1 el harissa
1 losgeklopt ei + 1 extra (apart)
2 el kwark
10 plakjes diepvries bladerdeeg (10x10 cm)
4 takjes tijm


Warm de oven voor op 200°. Leg de plakken pompoen op een ovenplaat en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en zet ze ongeveer 25 minuutjes in de oven. Als ze relatief zacht zijn, mogen ze uit de oven en eventjes afkoelen.

Snijd de helft van de feta in kleine blokjes en verkruimel de andere helft. Doe 1 losgeklopt ei in een kommetje en schep daarbij de harissa, kwark en de verkruimelde feta. Kruid met peper en heel weinig zout.

Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Snij de plakjes bladerdeeg in 2 en schik op de ovenplaat. Hou er rekening mee dat ze wat uitzetten. Doe wat water bij het tweede losgeklopt ei en bestrijk met een borsteltje de plakjes bladerdeeg.

Leg op elk stukje bladerdeeg wat van het harissamengsel in het midden. Verdeel er vervolgens de pompoenplakjes en de blokjes feta over. Bestrooi met de tijm en zet 15 tot 20 minuutjes in de oven tot het bladerdeeg rijst en goudgeel ziet.

Serveer direct.


Yum!

4 opmerkingen:

 1. Kwiiiiijl! Die ga ik zeker ook eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit ziet er inderdaad heel erg lekker uit:

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit lijkt er op en was ook heel lekker:
  http://www.kerygma.be/2011/09/27/groententaart-en-pompoen.htm

  BeantwoordenVerwijderen