dinsdag 6 maart 2012

Ik wacht nog steeds op die uitnodiging.

Van den Jamie, maar heb nog niets gezien. Neen serieus. Ik heb mij een nieuw Jamie Oliver boek in huis gehaald en ik kan het wel euh... "smaken". 'Te gast bij Jamie' heet het nieuwe boek. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het vooral gekocht heb voor de fotografie van David Loftus, de vaste fotograaf van Jamie.


boekbespreking jamie


Iedere zot zijn plezier, zegt mijn ma altijd. En gelijk heeft ze. 't Is een plezier om door dit boek te bladeren. Ik heb direct goesting in een winterbarbecue. Een houtvuur, een goei wijntje, wat vrienden en ook nog een hoop lekker eten.


boekbespreking jamie binnen 2

Het boek staat volledig in het teken van authentieke Britse gerechten. Nu moet ik eerlijk bekennen dat die typische Engelse pies me niet zo aanspreken, en de haggis en consoorten nog minder. Maar er zijn wel een aantal salades waar ik meteen wil aan beginnen. En zijn zeevruchten en visrecepten lijken mij ook wel om van te smullen.


boekbespreking jamie binnen 3


Meer als de helft van dit boek bestaat uit vleesgerechten, kan ook smaken natuurlijk maar niet tijdens onze dagen zonder vlees, hé. Dit boek is dus voor omnivoren. Vegetariërs of flexitariërs gaan er niet zo veel aan hebben, vrees ik. Of ze moeten willen weten hoe je zelf yoghurt maakt of vlierbloesempudding.


boekbespreking jamie binnen 4


't Is dus een op en top Brits kookboek maar met die typische Jamie twist. En eerlijk is eerlijk, ik heb zelden een recept van Jamie gehad dat niet lekker was. Hij is een van die weinige zekerheden in het leven. Dat en belastingen.Hou deze blog maar in de gaten want ik zal er zeker een paar gerechten uit bloggen!

9 opmerkingen:

 1. Mmmmmmm. En jeeeej ik kijk al uit naar jouw versies!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Flexitariërs zijn mensen die voornamelijk vegetarisch eten maar als het niet anders kan wel vlees eten (op restaurant, bij familie, vrienden...).

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Flexitarisme


  Weer iets bijgeleerd tantehilde. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ah, dat zijn wij nu dan! we doen van 40dagenzondervlees, maar zondigen alvast 2 keer per week als we bij de grootouders eten..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heb ook een Jamie Oliver kookboek, meer als 'hebbeding' dan als gebruiksvoorwerp. Het Jamie Oliver groentenmes daarentegen gebruik ik wel dagelijks! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. vandaag dit als kadootje meegebracht dankzij jou tip en 't was een schot in de roos bij de fervente fans van Jamie en the UK !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb een abonnement genomen op dat magazine voor 40 euro en dit boek er ferniet bijgekregen!
  Ik vond dat straf!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Da's serieus straf, want dat tijdschrift kost toch zo'n 6 euro 't stuk nee?

  BeantwoordenVerwijderen