dinsdag 20 maart 2012

Heerlijk geurend lenteslaatje... euh... ja...

Nu ja, lenteslaatje is een beetje overdreven, maar ze ruikt absoluut overheerlijk. Er zit niet zoveel kleur in, maar qua smaak is het een bommetje. Een gezond dan nog wel. En ze is zelfs geschikt voor veganisten. Olé! Ik heb in dit recept gekozen voor gele pompelmoes (grapefruit voor onze noorderburen) omdat deze eigenlijk zoeter is dan de roze. Het past gewoon beter.


geurig slaatje lente


Wat heb je nodig (2 personen)?

1 zakje veldsla
1 blik palmhartjes (400 g)
1 avocado
2 grapefruits/gele pompelmoes
1 kleine rode ui
olijfolie
peper en zout


Was de veldsla en knijp er eventueel de worteltjes van. Snij de palmhartjes in stukken, schil en ontpit de avocado en snij in blokjes. Schil en snij de grapefruits met een mes "à vif" zoals hier beschreven. Doe dit boven een kommetje zodat je het sap kan opvangen. Snij de ui in fijne ringetjes.

Leg de sla, de grapefruitpartjes, palmharten en avocado op de borden. Maak een vinaigrette met het sap: voeg er 2 el olijfolie bij, kruid met peper en zout en roer. Giet over de salade en klaar is Kees, of Mie of Jan of wie ook de chef van de dag is.


Smakelijk!


Het is echt genieten van de tuin nu, ik kan niet wachten tot het weer goed genoeg is om buiten te eten of een boekje te lezen. Vrijdag was eigenlijk al ideaal om buiten te zitten, en dat heb ik ook gedaan. Maar om te eten was het niet zo aan te raden aangezien de omliggende boeren Baziel's favoriete eau-de-cologne aan het verspreiden waren.


plankenstruik


Onze kippetjes zijn ook blij dat het lente is, ze vieren dat ook met een dagelijks eitje. In ruil daarvoor worden ze verwend als echte prinsesjes. En dat zijn ze ook. Ferme madammen, zalige beesten. Je zou denken "het zijn maar kippen", maar ze hebben echt hun eigen karakter en dit ras is heel sociaal.


We zijn ook volop aan het snoeien en het zal niet lang meer duren vooraleer onze krentenboompjes gaan bloeien. Onze haag staat al volop in bloei (de gele bloemetjes hierboven). Het gras daarentegen moet eens grondig worden aangepakt én het terras. Maar alles op zijn tijd.


geurig slaatje h


Allez, maak nu maar dat slaatje en geniet van het mooie weer.

2 opmerkingen: