donderdag 23 mei 2013

Een lichtjes geniale lasagna met 5 groenten

Moh! Wat krijgen we nu? Photo-copy is efkes wakker! Ja ik weet het, maar ik ben efkes mijn leven aan het herorganiseren en daarom heb ik geen tijd om te bloggen. Het zal wel beteren. Fin, om de pijn wat te verlichten, heb ik gewoon schaamteloos een recept van BBC Goodfood gepikt, wat aangepast en dit is het resultaat. Het is een zeer smaakvolle lasagne geworden, eentje die echt goed vult. Heerlijk!
Wat denk je? Gaan we eraan beginnen?


5veglasagne


Wat heb je nodig?

1 aubergine
1 bokaal passata (700 g)
250 (kastanje) champignons (plakjes)
2 teentjes look (fijngehakt)
1 sjalotje (fijngehakt)
4-5 geroosterde paprika's (uit bokaal mag)
250 g ricotta
450 g diepvriesspinazie (zonder smaakjes!!!!)
25 g pijnboompitjes
50 g parmezaan
2-3 tl oregano
8-10 lasagnevellen (versvak)
peper en zout
olijfolie

Verwarm de oven voor op 185 graden.

Laat de spinazie volledig ontdooien en laat goed uitlekken. Roer er de ricotta en de helft van de parmezaan onder, kruid met peper en zout en zet opzij.

Snij de aubergine in blokjes van 1 cm, doe 2 el olijfolie in een pannetje en bak er gedurende 5 minuutjes de aubergines in gaar. Roer regelmatig en kruid met peper en zout.

Haal de aubergine uit de pan, doe er opnieuw wat olijfolie in en bak er nu de champignons in (op hoog vuur).

Zet het vuur wat lager en doe er de look en de sjalot bij en laat nog 2-3 minuutjes meebakken. Kruid met peper en zout.

Snij ondertussen de paprika's in reepjes en meng onder de aubergines. Doe er de champignons met de look en sjalot bij. Meng goed.

Doe de helft van de paprika-aubergine mengeling in de ovenschaal. Giet er de helft van de passata over, kruid met de helft van de oregano.

Bedek met lasagnevellen. Schep de rest van de groentjes erover. Giet er de passata over en doe er de rest van de oregano op.

Bedek opnieuw met lasagnevellen. Schep er de spinaziemengeling op, werk af met de pijnboompitjes en de rest van de parmezaan.

Bedek de lasagne met alufolie en zet 10 minuutjes in de oven. Haal er de folie af en laat nog eens 30-35 minuten bakken.

Smakelijk!


Ann




12 opmerkingen:

  1. Zou dit ook werken met gedroogde lasagnevellen? Of moet het dan langer in de oven staan?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kunt die altijd een minuutje of twee voorkoken. En anders wat langer in de oven ja. Laat dan de folie 15 minuutjes op de lasagne. Het was een fles passata van 700 gr.

      Verwijderen
  2. En ondertussen bedenk ik nog een vraag :-). Hoeveel zit er in een bokaal passata? Het is maar dat ik hier nog een brikje passata heb staan en mij afvraag of dat genoeg is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Ann

    Sinds enkele maanden ben ik een trouwe lezer van je blog en ook een vreselijke fan van je kookboek en receptjes. Ik vreesde echter dat je met bloggen gestopt was en ben heel erg blij dat je terug iets van je laat horen. Ik begrijp het ten zeerste dat het niet altijd goed uitkomt want je berichtjes vragen wel een beetje tijd om te schrijven en dan nog die prachtige foto's erbij. Maar ik wou je toch even laten weten dat ik je receptjes gemist hebt (en ik denk velen met mij).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. gij verslijt echt uw pannelappen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er super uit!
    Is dit voor 2 of 4 personen?

    Laura

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lijkt me heerlijk. Ik weet alleen niet waar je passata kunt kopen en wat dat is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Passata kun je letterlijk overal kopen (elke supermarkt heeft dat). Staat bij de tomaten in blik en dergelijke.

      Verwijderen