vrijdag 10 mei 2013

Heerlijk eenvoudig: gevulde kipfilet.

Ongelooflijk eigenlijk, het is zo simpel maar zo lekker én laait! Joehoe! Helaas komt het recept niet van mij, maar ja, wat maakt het uit hé. Het is weer een bedenksel van Pascale Naessens, jaja ze mag echt fier zijn op haar "Kipfilet opgevuld met spinazie, kruiden en tomaat". Het is dan ook een absolute aanrader. Het is verrassend smaakvol en sappig. Kom, we beginnen eraan!


gevuldekip


Wat heb je nodig voor 2? 

2 kipfilets
1 grote tomaat
300 g spinazie (verse)
2 bosjes basilicum
citroen
rozemarijn
olijfolie
peper en zout


Verwarm de oven voor op 180°.

Snijd de kippenfilets overlangs in twee en leg ze naast elkaar op een snijplank. Leg er folie op en klop met het lemmet van een groot mes tot de filets platter en groter geworden zijn. Niet te hard kloppen want dan is de structuur van de kip kapot. Wrijf ze in met olijfolie en kruid met peper en zout.

Bak de spinazie in een geut olijfolie en voeg - als die geslonken is - er het basilicum bij (moet er toch aan wennen aan die "het" basilicum zenne - maar juist is juist). Kruid met peper en zout.

Snijd de tomaat in plakjes.

Leg een laagje spinazie, wat tomaat en een takje rozemarijn op de kipfilet en leg er een tweede plak kip op. Leg in een ovenschaal.

Je kan de kipfilets dichtbinden, maar ik had geen touw meer dus heb ik het maar zo gelaten.

Bak 30 minuutjes in de oven. Serveer met wat partjes citroen.

Smakelijk!


Ann


4 opmerkingen:

  1. Ah voilà se, mijn probleem voor vanavond opgelost, dit zal het worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit ziet er niet alleen superlekker uit, het IS het ook, mmmm!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De kipfilet ziet er echt heerlijk uit, en op zo'n mooi aardewerk... helemaal verliefd!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind haar kalkoen "rollade" beter! Het lijkt heel erg op deze. Ik ga eens enkele recepten van je proberen, ze zien er goed uit

    BeantwoordenVerwijderen