dinsdag 5 juli 2011

Deze Afghaanse kip is "da bomb"

Bij deze mijn verontschuldigingen voor de mensen die in die streek familie zitten hebben, maar ik kon het gewoon niet laten. ;-)

Terug naar de kip. Die saus hmmm is zo overheerlijk, 't is een ware explosie van smaken. Lap, nu doe ik het weer. Allez ja, ik heb dit receptje gehaald uit het boek "Gizzi's Keukenmagie". En het is echt, maar dan ook echt een aanrader.


afgaanse kip


Wat wat kappen we erin?

1 kipfilet per persoon (in blokjes gesneden)
1 ui fijngesneden
5 teentjes look, fijngesneden
1 el arachideolie
1 kl komijnpoeder
1 kl korianderpoeder
1 kl paprikapoeder (sterk)
1 groen pepertje, fijngesneden
500 ml Griekse yoghurt
1 bosje munt (fijngehakt)
1 bosje koriander (fijngehakt)
peper en zout


Doe de olie in een anti-kleefpan en bak er de kip in tot ze goudbruin ziet. Leg de kip op een bord en doe nu de ajuin in de pan (met eventueel wat extra olie). Fruit de ui gedurende een 8-tal minuutjes (deksel op de pan). Voeg er tijdens de laatste minuut de look en het pepertje aan toe. Doe nu de kruiden in de pan en laat eveneens een half minuutje meebakken. Nu mag de yoghurt erbij samen met een scheutje water (10 cl). Schrik niet, de yoghurt gaat schiften, maar da's normaal. Roer goed en doe er de kip terug bij. Laat een 10-tal minuutjes koken en doe er de verse kruiden bij. Laat nog eventjes sudderen en 't is klaar!


Echt lekker met een beetje rijst.

3 opmerkingen:

 1. en al die mooie eetfoto's maak je met zo'n reflecterende achtergrondjes? 't ziet er allemaal zo lekker uit! van mij mag je vlot in de voedselfotografie lekkere dingen gaan fotograferen! (en maken)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze niet neen. Gewoon een stukje isomo vooraan. Daar mijn geld mee verdienen zou een dream come true zijn, da's waar. Maar ik ben nog maar zes maanden bezig, dus nog een beetje oefenen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "warm eten" fotografeer ik uit de losse pols. Allez, ik doe geen set-up. Ik neem ook nooit meer dan 3-4 minuutjes de tijd hiervoor. Ik lust geen lauw eten. ;-)

  Bij koude gerechten (desserten en gebak), neem ik meer mijn tijd en doe ik een set-up zoals het hoort. Da's natuurlijk het moeilijkste omdat je dan meer ruimtelijk moet denken. Maar 't begint stillekesaan te lukken. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen