woensdag 13 juli 2011

Limoncello voor wie geen Limoncello lust.

Ik vind dat echt niet lekker, limoncello. Ik vind dat vaak vies en chemisch smaken. Maaaaaarrrrrr... niet als je hem zelf maakt, dan is 'm hemels en loopt hem ietsjes te vlot binnen. Soms.

Gelukkig is het echt poepsimpel om het te maken en moet je niet al te lang wachten om te proeven.


homemade limoncello


Wat heb je nodig?

5 onbespoten citroenen (groot formaat)
75 cl zuivere alcohol (94%)
500 suiker
2 liter water



Was de citroenen grondig met een schuursponsje. Neem een dunschiller en schil de citroenen. Zorg dat je zo weinig mogelijk wit meehebt want dat maakt het bitter. Doe de schillen in een grote bokaal en giet er de zuivere alcohol over. Zet gedurende 10 dagen op een koele donkere plaats (kelder is ideaal).


Zet na die 10 dagen de 2 liter water op het vuur en breng aan de kook, doe er de suiker bij, laat 2 minuutjes doorkoken (eventjes roeren) en neem van het vuur. Laat volledig afkoelen. Giet het suikerwater bij de alcohol en de citroenschillen (de limoncello wordt troebel) en laat nog een dag of twee trekken. Daarna mag je de schillen verwijderen (door de limoncello door een zeef te gieten) en 't is klaar!

Bewaar de limoncello in de koelkast en geniet zoveel mogelijk.


Schol!

13 opmerkingen:

  1. en wordt ge daar evenrap zat van als van d'echte ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat valt allemaal te zien hé. Ik ben zo geen zattepul gelijk gij hé. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Limoncello heb ik eerst bij een Italiaanse vriendin geprobeerd en ben verslaafd geraakt.Ik heb zelf een citroenen boom in de tuin(hier niets bezonderes) en bijna het gehele jaar door citroenen.Natuurlijk kan je er zat van worden en behoorlijk.Dus mijne dames alles met mate:)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij genieten ook al twee jaar van zelfgemaakte limoncello, heerlijk! Ik zou hetzelfde eens graag met rabarber willen proberen, maar ik weet niet of dat lukt en hoe het dan zit met de verhoudingen...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die fles zuiveren alcohol (in mijn kast) die heeft dus nu een bestemming!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goedgekeurd door moeder en zus D.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. allez vooruit. Blij dat te horen. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Waar vind je tegenwoordig nog pure alcohol? Mijn moeder maakte zelf Ricard, maar vind geen alcohol meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Delhaize, Carrefour, Match, Champion... you name it.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je kunt het ook met jenever maken. Alleen bij mij werd de kleur een beetje raar, het leek wel urine. De smaak is prima, dat wel, maar het ziet er on-apetijtelijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen