woensdag 27 juli 2011

Het zal nooit zijn zoals je het jezelf had voorgesteld.

wrong turn


Het zal later gebeuren. Niet hij maar z'n beste vriend zal je met je dansen. Je krijgt je eerste kus aan het fietsenrek en niet op het strand bij zonsondergang. Ze gaat verhuizen. En die nieuwe, da's in 't begin een rare. Maar achteraf zal ze heel goed meevallen.

Die job waar je altijd van droomde zal naar iemand anders gaan. Naar iemand met minder talent en minder passie. Iemand die veel beter geschikt is om in een duf kantoortje te werken.

Het hotel waar je ging verblijven, zal gesloten zijn wegens een kakkerlakkenplaag. Je komt terecht in een groep waar je echt niet bij wou... maar het worden vrienden voor het leven.

Vijf jaar na je afstuderen zal je leven er helemaal anders uitzien dan je dacht. Je zal vrijgezel zijn, terwijl je altijd van trouwen droomde. Je zal kinderen hebben terwijl je er eigenlijk zeker van was dat je de wereld rond zou trekken. Finland zal er binnen tien jaar nog zijn. Je grootmoeder misschien niet.

Die broek zal toch niet zo goed zitten en die schoenen passen er eigenlijk helemaal niet bij. Je zal er schitterend uitzien in dat wit bloesje tot je er rode wijn op morst.

Ja gaat je gsm in het toilet laten vallen, je computer zal crashen en je hond zal je presentatie voor morgen opeten. Je wist per ongeluk je harde schijf en je zal weer van voor af aan moeten beginnen. Met een schone lei.

Je zal te laat komen op die internet date. Jaja, die waarvan je dacht dat het de partner van je dromen zou worden. Je date zal buiten zichzelf zijn van woede (beter dat je het nu ontdekt dan later).

In plaats van een taart te bakken in je huisje-boompje-beestje doe je nu helemaal iets anders. Iets wat je een jaar geleden niet eens voor mogelijk hield. Er zullen momenten zijn in je leven waarop je terugkijkt en je jezelf niet eens zal herkennen... in de goeie zin van het woord.

Je zal de verkeerde afslag nemen en in een andere stad terecht komen, misschien zelfs in een ander land. Je gaat op een totaal andere persoon vallen.

Je geliefde zal ietsjes kleiner zijn dan in je dromen, en misschien zelfs een beetje dikker. Maar je hebt je nog nooit zo graag gezien gevoeld.

Het zal niet op het juiste moment gebeuren.

Je zal te laat komen.

Je zal te vroeg zijn.

Je zal een omweg moeten nemen.

Je zal geduld moeten hebben.

Je gaat van gedacht veranderen.

Het zal anders zijn.

Maar beter.
Heel vrij vertaald naar een tekst van Kate Northrup.

10 opmerkingen:

  1. Ja, dat doet ne mens ne keer stilstaan hé. Sjiek !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooie tekst. Zo kan een mensen blijven piekeren, is het niet over zijn eigen leven dan wel over dat van een ander. Zelfs als alles supergoed meezit, blijven er dingen die je liever anders had gehad. En als dat niet zo is, maak je je zorgen over het feit dat alles te perfect is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. schoon zenne...misschien eentje voor aan de twijfelmuur in mijn klas...merciekes!

    BeantwoordenVerwijderen