maandag 17 juni 2013

A one pot wonder.

Dit is echt wel heel handig als je weinig tijd hebt, geen plaats meer in de vaatwasser en nog een hoop groentjes die echt wel op moeten. Deze curry is jouw redder in nood. Om heel eerlijk te zijn was het mijn bedoeling om mijn wereldvermaard recept voor fajita's prijs te geven, maar ik heb per ongeluk mijn foto's gewist. Ahum. En een recept zonder foto is gewoon zonde van de tijd, want niemand maakt dat. Dus op de fajita's ga je nog een tijdje moeten wachten. Maar deze curry is absoluut een goeie troostprijs. En minder werk. Kom, we beginnen eraan!

onepotcurry


Wat heb je nodig voor 2-3 personen? 

1 el arachide olie
150 g basmatirijst
3 halve kipfilets
1 ui fijngehakt
2 à 3 tl gele currypasta
350 - 400 ml kippenbouillon
600 g gemengde groenten*
peper en zout


Snij de kipfilets in hapklare stukken van ongeveer 2,5 cm.

Bak de ajuin gedurende 5 minuten op een rustig vuur tot hij gaar is. Doe er de kip bij en roerbak nog eens 3-4 minuten. Nu mag er de rijst bij en de currypasta en laat ook 2 minuten al roerend meebakken.

Overgiet met de bouillon en doe er de grootste stukken groenten bij. Deksel op de pan en laat 10 minuutjes sudderen.

Doe er na 10 minuten de kleindere groenten bij en laat nog eens 10 minuten sudderen tot de rijst gaar is.

Smakelijk!


Ann


*ik heb gewoon een zak diepvriesgroenten genomen met wortelen, broccoli en bloemkool en die daar ongedooid bijgekapt. Daar kunnen nog erwtjes, boontjes en spinazie bij.


5 opmerkingen:

 1. Ik kreeg van de lieve Paspelpoezen jouw boek cadeau voor mijn verjaardag. En dan zet je vandaag deze curry online. Oh oh. Ik weet al wat ik vandaag (een slaatje) en morgen (curry) ga eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na de heerlijke slaatjes (!) van dit weekend, zou zo'n kip curry er hier ook wel in kunnen hoor ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmm ... Dit komt vanavond op tafel, want morgen wordt dat gezien de weersvoorspelling een slaatje (uit jouw fantastische boek of course)! De rode en groene currypasta weet ik wel te vinden. Maar waar vind ik de gele variant?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I wish this was in English.... can someone translate?????

  BeantwoordenVerwijderen