Het moeten niet altijd aardbeien zijn gevuld met erwtjes en overgoten met een schuimpje van parmezaan. Gewoon een eitje met patatten, daar is echt niets mis mee. Meer nog, dat smaakt gewoonweg fantastisch. En aangezien mijn zes madammen nog steeds met volle overgave zorgen voor eitjes, tja, dan moet je die wel opgebruiken natuurlijk. Wat gaan we doen? Gaan we eraan beginnen?
Wat heb je nodig voor 1 persoon?
2-3 gekookte aardappelen (afgekoeld)
4-5 kerstomaten
1 ei
1 lente-ui
6 blaadjes basilicum
fleur de sel
zwarte peper van de molen
1 klontje boter
Snij de aardappelen in plakjes van 1 cm. Snij de kerstomaatjes in 2.
Smelt de klont boter in een pan en bak er 3 minuutjes de aardappelen in tot ze goudbruin zien. Doe er de kerstomaatjes bij en laat 2 minuutjes meebakken. Schuif alles naar de rand en breek het eitje in het midden van de pan.
Zet het vuur wat lager en laat rustig bakken.
Hak de lente-ui en de basilicum fijn en verdeel over het pannetje. Kruid met peper en fleur de sel.
Zo simpel kan het leven zijn.
Smakelijk!
Ann
Je kan er natuurlijk nog andere groenten en kruiden (verse oregano, rozemarijn) aan toe voegen, maar eigenlijk vond ik het zo perfect.
yes, juist wat ik nodig had voor woensdag.
BeantwoordenVerwijderenmerciekes :-)
Mmmm ...
BeantwoordenVerwijderenMmmm trekt wat op een boerenomelet. Ziet er heel lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenMjammie!
BeantwoordenVerwijderenGisteren direct geprobeerd, en héél lekker!
BeantwoordenVerwijderenIs dat een creuzetje, die pan? Ik heb er hier zo eentje staan, maar alle plakt er zo geweldig in... Dumpen?
BeantwoordenVerwijderenAls je een echte creuset hebt, dan zou ik daar gewoon mee terug gaan. Je hebt daar levenslange garantie op.
VerwijderenIk krijg het water in mijn mond... morgenavond eens uitproberen !
BeantwoordenVerwijderenIn de ingepalmde creuset van mijn schoonma die al jaren werkloos in haar kast stond ;-)
Natalie