woensdag 22 december 2010

Cocktail hour

Jullie kennen het vast wel. Je nodigt mensen uit om te komen eten en ze brengen een flesje mee. Natuurlijk is die niet koud genoeg om ze onmiddellijk te kraken. Ha neen, want ze hebben die zelf ergens gekregen en net voor ze vertrokken dachten ze: Shit! We moeten nog iets meenemen!

En daar zit je dan met je goedbedoelde Albanese champagne of een of andere schimmige Cava, Crèmant of Prosecco. Wat ga je doen? Ze zelf ook doorgeven aan een ander? Of er toch maar liever een lekkere cocktail mee maken?

Champagne and cranberry cocktails


Ik heb er twee:

De klassieke champagne cocktail (op de achtergrond van deze wel zeer matige foto) en de cranberry champagne cocktail (voorgrond).

Hoe maak je ze?

De klassieke champagnecocktail


1 klein klontje suiker of een halfje
2 druppels angostura bitters (niet mèèr en zeker geen twee geuten of zo)
1 geutje cognac
champagne, cava, crèmant of prosecco (voor alles brut)

Leg het klontje in het glas, doe daarop de 2 druppeltjes angostura. Neem de cognac en giet totdat het suikertje net onderstaat. Schenk daarover de bubbels. Het is een heerlijke, ietwat bittere en zeker geen zoete cocktail. Sommigen lusten hem niet, ik vind 'm bijzonder lekker.


De cranberry champagnecocktail

1 dopje cointreau
2 dopjes cranberrysap (Oceanspray, niet de light!!!)
1 maraschino cocktailkers
champagne, cava, crèmant of prosecco (voor alles brut)

Gebruik het dopje van de cointreaufles als maatbekertje. Doe een dopje cointreau en twee dopjes cranberrysap in het glas. Leg er de Maraschinokers in, roer een beetje en overgiet met bubbels. Deze cocktail is licht zoetig, maar zeker niet mierzoet.

Schol!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten