woensdag 8 december 2010

Salade van jonge spinazie met knapperige prosciutto

Dit is een van mijn favoriete wintersalades. Supersimpel maar zo smaakvol! Hmmmmm. Voor dit recept ben ik inspiratie gaan zoeken bij Donna Hay.

Baby spinach, crispy prosciutto and chessnut mushrooms


Ingrediënten(voor 3-4 personen):


200 g jonge spinazie
1 bakje kastanje champignons (250 g)
12 sneetjes parmaham (of gerookt spek)
4 tomaten
2 teentjes knoflook
1 handvol basilicum, fijngesnipperd
1/2 kop parmezaanschilfers (géén geraspte)
3 eetlepels olijfolie (fijne)
2 eetlepels citroensap
2 koffielepels bruine suiker
Zwarte peper en zout

Leg de sneetjes parmaham één voor één netjes verspreid op een bakplaat. Snij de tomaten middendoor en leg ze met de snijkant naar boven op dezelfde bakplaat. Besprekel alles met een beetje olijfolie en doe er peper over. Zet de parmaham met de tomaten in een voorverwarmde oven op 175° gedurende 15 minuutjes. De prosciutto zal mooi krokant zijn.

Borsel ondertussen de champignons proper en snij ze in vier. Plet de twee teentjes knoflook met de platte kant van je mes en bak ze samen met de champignons in een eetlepel olijfolie. Doe er wat zwarte peper over (zout hoeft niet, want de prosciutto zorgt voor de zoute toets).

Maak nu de dressing. Doe 2 eetlepels olijfolie, het citroensap en de bruine suiker in een kommetje. Roer goed tot de suiker is opgelost. Roer er de basilicum onder.

Verdeel de babyspinazie over de borden en dresseer met de krokante parmaham, de tomaat, de champignons, de parmezaan en overgiet met de dressing.


Zo simpel. Zo lekker. Hmmmmm...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten