dinsdag 21 december 2010

Het aperitief als hapje...

Ik dacht waarom niet eens van het aperitief een hapje maken? Dat moet toch kunnen?

Na twee pogingen stond mijn recept op punt, en 't is begot nog lekker ook!

campari orange jello and pisang orange jello

Wat heb je ervoor nodig?

1,5 dl campari
1,5 dl pisang
6 dl sinaasappelsap (genre Appelsientje)
25 g gelatineblaadjes
100 g bloemsuiker


Neem 2 kommetjes (ik heb kleine pyrex kommetjes genomen) van 16 op 12 cm (of toch iets van die grootte). Week 2 gelatineblaadjes van 5 g het stuk in koud water gedurende 10 minuutjes. In ijsblokkuipjes zou het eventueel ook werken. Zorg wel dat de verhouding 1/3 campari of pisang en 2/3 sinaasappelsap behouden blijft.

Warm in een steelpannetje de pisang een beetje op (mag zeker niet koken). Doe er 1 uitgeperst gelatineblaadje in. Roer met een houten lepel tot de gelatine is opgelost. Giet de pisang in het kommetje. Doe nu hetzelfde met de campari en giet in het tweede kommetje.

Zet beide kommetjes minstens 2 uur in de frigo tot de massa goed is opgesteven. Is het veerkrachtig dan mag je nu de rest van de gelatine laten weken.

Doe het fruitsap en geweekte en uitgeperste gelatine in een steelpannetje en warm op tot de gelatine verdwenen is. Verdeel het sinaasappelsap over de twee schaaltjes met de pisang en de campari. Zet nu minstens 4 uurtjes in de koelkast of de hele nacht (nog beter).

Hoe krijg je de gelatine uit de schaaltjes?

Zet de schaaltjes eventjes in warm water (30 seconden tot 1 minuutje is voldoende) en keer de schaaltjes om op een snijplank. Warm een scherp mes op onder stromend heet water. Snij de gelei in blokjes van ongeveer 1,5 à 2 cm en wikkel ze in wat bloemsuiker. Met veel geluk heb je 40 à 50 hapjes


Zo moeilijk is het. Schol en smakelijk!

9 opmerkingen:

 1. grappig, ga ik eens proberen! (schoonbroer juist geopereerd... kan hem wijsmaken dat het met kerstavond enkel astronautenvoer is!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en word je daar even rap 'plezant' van ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is dat niet straf? Ziet er erg mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daarom is de bloemsuiker er rond om zeker de campari minder bitter te maken. Wederhelft drinkt geen alcohol maar vindt dit toch wel een toppertje. ;-)

  't Is ook gewoon grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zsazsazsu, als ge er 50 op hebt, denk ik wel dat je blazertje zal tekenen ja. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ziet er wel leuk uit. Helaas eten er hier met kerst en oudjaar kleine kindjes mee... Misschien houden om om 12u te geven...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Misschien ook eens een kinderversie maken? Zou leuk zijn met die grappige ijsblokvormpjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik overweeg om dat voor een kleine 300 man op oudejaar te maken. Zou dat ook met passoa gaan? Ik ga dat van de week eens uitproberen hoe vlot dat werkt...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. passoa zou zeker ook gaan, maar of het makkelijk werkt? 't is 2 jaar geleden, dus ik weet het zo goed niet meer. :)

   Verwijderen