donderdag 9 december 2010

Limoncellokoekjes

Dit receptje heb ik gehaald bij deze madam. Ik dacht dat kan niet slecht zijn en ik had gelijk! Heb je geen limoncello? Geen probleem, met citroensap gaat het net zo goed.

limoncellokoekjes

Ingrediënten:

250 g gewone patisseriebloem (geen zelfrijzende)
2 eetlepels maïzena*
2 eetlepels limoncello (of citroensap)
geraspte schil van 2 kleine citroenen
50 g poedersuiker
225 g ongezouten boter, in blokjes gesneden op kamertemperatuur

Warm de oven voor op 175°. Neem een bakplaat en leg daar boterpapier op.

Klop met een elektrische klopper de boter samen met de suiker, de limoncello, de geraspte citroenschil tot het beslag bijna wit ziet. Zeef de bloem samen met de maïzena bij de rest van het beslag en zorg dat alles mooi vermengd is. Rol het deeg in bolletjes van 2-3 centimeter en verdeel ze mooi over de bakplaat. Druk de bolletjes plat tot je schijfjes bekomt. (die op de foto zijn een beetje groot uitgevallen).

Bak gedurende 20 minuutjes in de oven. Zorg dat de koekjes mooi goudgeel zijn. Zijn ze nog niet goudgeel, laat ze dan nog wat bakken. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

Maak ondertussen de vulling.

Ingrediënten:

100 g bloemsuiker
2 eetlepels limoncello (of citroensap)

Meng de ingrediënten tot je een smeerbare pasta hebt. Het mag zeker niet te lopend zijn. Voeg er anders nog wat bloemsuiker bij. Smeer een lepel op de platte van een koekje en druk er een tweede koekje tegenaan. Zo makkelijk is het.


't is weer vreten en zuipen tegelijk.


* In het origineel recept sprak men van maisbloem, maar ik kon dat niet vinden. Ik denk wel dat het iets beter zal zijn met de echte maïsbloem omdat de koekjes dan meer knapperig zullen zijn.

12 opmerkingen: