zaterdag 18 juni 2011

Den drank is den duvel.

Waren de onvergetelijke woorden uit het bijzonder kwalitatieve programma... "Temptation" (uitgesproken als: temteeschun. Liefst al fluisterend, met een vleugje verleiding als het kan). Awel den duvel, dat kan misschien wel zijn. Maar 't zijn toch maar ferm aardbeien en frambozen uit mijnen hof die ik op sterk water heb gezet.

Jammer genoeg brengt mijn kriekenboompje nog niet genoeg op, maar er komen nog mooie jaren in het verschiet. Jaren zullen onderstaande drankjes niet meegaan. Maar toch een paar maanden. Net lang genoeg om te trekken.


raspberry liqueur


yellow raspberry liqueur


Strawberry liqueur


Recept?

Euh.... eigenlijk doe ik dat op het gevoel. Liefst niet teveel suiker, zodat je er na een aantal weken wat kan bijdoen als het niet te zoet is. En het andere ingrediënt is jenever, de gewone is goed hoor. Je moet gewoon zorgen dat alles mooi onderstaat. En je hebt een fles of bokaal nodig die goed kan worden afgesloten. En een donkere, koele ruimte om de jenever op smaak te laten komen. Een kelder bijvoorbeeld is ideaal. Minstens 6 weken wachten, en dan kan de fun beginnen!

Schol!

6 opmerkingen:

 1. In dat geval ben ik gek op den Duvel!
  Worden die framboosjes er wit van?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Neen, het zijn gele framboosjes, een iets zoetere variant. Aardbeien verliezen wel hun kleur als ze op sterk water liggen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hier al 6 liter duvel staan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En er zullen nog vele liters volgen.... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. moet dat volledig 'luchtvrij ' gehouden worden ?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. je moet dat niet vacuüm houden zoals confituur neen, maar de pot/fles moet wel goed dicht kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen