zondag 12 juni 2011

Kungfu Tofu!

Wokkerdewok, 't is nog eens noedels vandaag. Vegetarische dan nog wel. Ik ben toch zo flink de laatste tijd. Maar dat moet ook wel want er moeten véél kilootjes af want na mijn rugaccident moest mijn weegschaalke steeds zwaardere lasten torsen. Soit, we eten lichter maar daarom niet slechter! Zo moet dat! Dus 't zijn noodles met groentjes en gemarineerde tofu. Lekker ze. Het lijkt wel veel werk, maar da's helemaal niet zo, so don't worry!


a quick pic of a veggie noodle saladWat hakken we erin?


400 g tofu (op water)

Voor de marinade:

2 el geraspte gember
2 el limoensap
2 teentjes look (fijngehakt)
2 kl fijngehakte chilipepertjes of een mespuntje chilipoeder
2 el soyasaus
2 el zoetzure saus
1 el arachideolie


1 pak rijstnoedels

Voor de wok:

1 el wokolie (of arachide)
1 zakje luiewijven wokgroentjes met champignons
1 el geraspte gember
1/2 chilipepertje fijngehakt
1 bosje koriander (fijngehakt)
soyasaus naar smaak
2 el mirin of limoensapHaal de tofu uit het pak en snij hem in twee of drie plakken. Leg 1 blad keukenpapier op het aanrecht, leg hierop een plak tofu, daarop terug een vel keukenpapier, opnieuw een plak tofu en als laatste daar terug een vel keukenpapier. Neem een zware pan en zet deze op de stapel zodat al het vocht uit de tofu geperst wordt. Laat dit een half uurtje staan.

Neem ondertussen een diepvrieszakje met zip en doe daar alle ingrediënten in voor de marinade. Neem de plakken tofu en snij ze in blokjes van ongeveer anderhalve cm. Doe de blokjes in de zak, zip dicht en laat 15 minuutjes marineren.

Zet de wok op het vuur, doe er de wokolie in en bak de tofublokjes tot ze goudbruin zien. Haal ze eruit en zet opzij. Doe er nu de chili, look en gember in en na een minuutje ook de wokgroenten, roerbak tot alles klaar is. Doe er de sojasaus bij en de mirin of limoensap. Kap er de blokjes soja terug bij, goed roeren en da's klaar.

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op het pak, giet af en roer onder de groenten. Bestrooi rijkelijk met koriander en 't eten is gereed!


Aan tafel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten