woensdag 8 juni 2011

Hemelse salade met gevulde aubergines

oh oh... we hebben er weer een blijvertje bij. Deze salade van geroosterde aubergines gevuld met verse kaas, is echt om je vingers bij af te likken. Ziet dat eens af, daar wil je toch je vork in steken?


Stuffed eggplant salad


Wat mag er allemaal in (voor 4) ?

2 aubergines
1 rode of oranje paprika (ontpit en ontlijst)
500 g St Môret kaas
1 zak luie wijvensla
4 el olijfolie
1/2 bosje basilicumblaadjes
1/2 bosje salieblaadjes
balsamico azijn
peper en zout


Snij de aubergines in de lengte in schijven van 1/2 cm. Bestrooi rijkelijk met zout en laat een 10-tal minuutjes rusten. Spoel ze af onder stromend water en dep droog met keukenpapier.

Bestrijk de schijven met olijfolie en grill ze in een grillpan of op de bbq (zo'n 4 minuutjes).
Hak de basilicum en de salieblaadjes fijn en meng onder de rest van de olie. Bestrijk de gegrilde aubergineplakken met de olie en laat afkoelen.

Neem een eetlepel van de kaas, doe hem op een aubergineschijf, kruid met een beetje peper en rol op.

Grill de schoongemaakte paprika tot hij donkerbruin ziet en laat hem efkes rusten in een afgesloten plastiek zak. Haal de paprika er na een 5-tal minuutjes uit en verwijder de schil (zeker niet afspoelen). Snij de paprika in reepjes.

Verdeel de sla over de borden en verspreid er de paprikareepjes en de aubergine rolletjes over. Besprenkel de sla met wat olijfolie en een beetje balsamico azijn.

Serveer met wat stokbrood.

Smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. that looks delicious like always... good that my first language is german so I can understand some little parts. thanks for sharing. and thanks for adding me to your blogroll...

    BeantwoordenVerwijderen