maandag 18 juli 2011

Het doe-het-zelf dessertje

Ik had nog een halve pot mascarpone staan, een half potje room dat dringend op moest, verse aardbeien en koekjes. Dus ja, dan gaan we daar creatief mee aan de slag hé. Dit is het geworden, en 't ziet er best mooi uit, vind ik.



test


Wat heb je er voor nodig?

12 Jules Destrooper wafeltjes
250 g mascarpone
15 cl room
2 el bloemsuiker
2 el limoncello (of 3 à 4 el citroensap)
rasp van 1/2 biocitroen
1/2 bakje aardbeien (250- 300 g)
evt een beetje schaafsel van witte chocolade


Klop de slagroom lobbig en meng voorzichtig onder de mascarpone, samen met de limoncello (of citroensap), bloemsuiker en rasp van citroen. Was de aardbeien, ontdoe ze van hun hoedjes, en snij in schijfjes.

Leg een koekje op het bord, lepel daarop wat van de mascarpone en wat aardbeitjes. Bedek met een koekje, weer wat mascarpone en aardbeien, opnieuw een koekje en werk af met een hele aardbei en wat mascarpone. Doe er wat schaafsel over en serveer.

Als je graag harde koekjes hebt, eet je het beste meteen op. Voor een iets zachtere versie, laat je ze best een half uurtje rusten (mijn voorkeur).

5 opmerkingen:

  1. dat ziet er zalig uit ! ik zou bijna een stuk uit mijn scherm bijten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vanmorgen dit receptje gelezen, net boodschappen gedaan en morgen serveer ik dit als dessert. Leuk idee

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ga binnenkort eens mailen wat ik nog aan "restjes" in mijn frigo heb. En dan maak jij een receptje voor mij, zo alle dagen wel bijna??? :-)

    Ja, dat heb ik weer eens geregeld se... deal! :-)

    Hemels gewoon.....

    Christel

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmm I love wafer cookies -- this looks simple and just yummy!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. met kerst gemaakt ipv room creme fraiche gebruikt, het was heerlijk, simpel kan zo lekker zijn.

    BeantwoordenVerwijderen