woensdag 20 juli 2011

Het ik-kweet-niet-goed-of-ik-het-wel-zou-bloggen recept

Ik had in een een boeksken aardbeienconfituur met marshmellowtopping zien staan. Ik vond dat zo bizar dat ik het echt wel eens wou proberen. Zo gezegd, zo gedaan. Het resultaat is bijzonder lekker... maar die marshmellow stijft wel weer op. Ik vind dat niet zo erg, maar 't is maar dat je gewaarschuwd bent hé.


snoepfituur


Hoe moet het?

1 kilo aardbeien
500 g geleisuiker (of volgens aanwijzingen op het pak)
1 el vanille-extract of (1 vanillestokje)
2 limoenen (het sap)
250 g marshmellows (dat mogen de roos-witte zijn)
200 ml room (volle)

Maak de aardbeienconfituur volgens de aanwijzingen op het pak.

Bij mij ging dat als volgt:

1. Was en snij de aardbeien in stukken en doe ze in een pot met dikke bodem
2. Doe er de geleisuiker bij en laat minstens 3 uur staan.
3. Voeg er de vanille aan toe en het limoensap
4. Breng aan de kook en laat 3 minuutjes koken.

Nu de marsmellow topping. Doe de room in een steelpannetje en voeg er de marshmellows aan toe. Breng aan de kook en laat de marshmellows op een zacht vuurtje al roerend smelten. Als alles mooi gesmolten is, mag je het van het vuur halen.

Verdeel de hete confituur over 4 potten (tot 2/3 van de rand). Verdeel hierover de marshmellowtopping. Draai de potten dicht, zet ze 2 minuutjes ondersteboven en 't is klaar.

't Is een vreemd idee, maar echt wel superlekker.

Edit: ik had voor de foto wel mijn potten niet snel genoeg omgedraaid, 't kan ook daardoor zijn dat de marshmellowroom opstijft.

8 opmerkingen:

  1. Ik kwam dit recept ook al ergens tegen. Lijkt me wel wat!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het stond in de Foodies, maar zoals gewoonlijk klopten de verhoudingen niet.

    Dat zoet valt nog mee omdat ik gekozen heb voor een geleisuiker die voor een niet zo zoete confituur zorgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. zou je er niet op de een of andere manier voor kunnen zorgen dat de marshmellows wat zacht blijven?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Misschien meer room. Het originele recept sprak (dacht ik toch) van 400 g marshmellows en 15 cl room (of toch in die aard). Moest het omgedraaid zijn: 150 g marshmellows en 40 cl room zou het toch lopender worden denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik ga het eens proberen. Want als dat hard wordt, hoe eet je dat dan?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik smeer dat gewoon mee. Hard is nogal relatief hoor. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. haha, ik dacht dus echt dat dat kei hard was. Ik zal het dus maar gewoon eens proberen...

    BeantwoordenVerwijderen