zaterdag 9 juli 2011

Op en top zomerse bruschetta

Ik keek onlangs met grote verbazing naar Masterchef Professional. De Britse versie van masterchef maar met professionele koks. Een van de proeven was: maak een bruschetta. Ik verschoot begot van de klungeligheid van die gasten. Een van de belangrijkste dingen is dat je het brood (ciabatta of stokbrood) inwrijft met een stukje look ipv de look direct op de tomaten te doen. Want dan eet je look voor de rest van de week.

Maar 't gaf me wel goesting om zelf ook nog eens een bruschetta te maken. Op mijn manier dan.


bruschette_-2


Wat heb je nodig?

Enkele sneetjes ciabatta (2/pers maximaal 1cm dik)
2 teentjes look
ruccola
zoete tomaatjes
mozzarella di buffala (1/2 per persoon)
zwarte olijven
opgelegde sardientjes (1/persoon)
olijfolie
citroensap
basilicum (in stukjes gescheurd)
peper van de molen (zwarte)
fleur de sel


diptych brus


Neem de sneetjes ciabatta, plet de teentjes look en wrijf de sneetjes in met de look.


IMG_9153


Doe wat olijfolie in een pannetje en bak er het brood goudbruin in. Leg op een velletje keukenpapier. Was de ruccola en de tomaatjes en snij deze laatste in schijfjes. Snij ook de olijfjes in schijfjes.

Verdeel het brood over de borden, dresseer er de ruccola over, alsook de tomaatjes en olijven. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de bruschette. Besprenkel met olijfolie en wat citroensap en kruid met peper en zout. Leg er nog de ansjovis over en wat basilicum.

Smakelijk!

3 opmerkingen:

  1. Het regent hier, maar bij het lezen van dit lekkers scheen de zon in mijn hoofd! Prachtige foto's weer, ik ben jaloers...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hmmmm ! en buffelmozarella is toch écht superlekker hé ! Dat heeft niks te maken met die rubber die ze meestal in de supermarkt verkopen ....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Neen, "me" da's waar. Ik gebruik die rubber enkel voor mijn banden en in de oven. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen