vrijdag 1 juli 2011

Veggie pasta met broccoli, prei en gorgonzola

Nog eens een poepsimpele pastaschotel. Met broccoli, prei, pijnboompitten en gorgonzola dit keer. Je kan gelijk welke pasta gebruiken voor dit gerecht, het maakt niet zoveel uit. Ik ben eigenlijk niet zo'n grote fan van broccoli, maar het gaat perfect samen met de gorgonzola en daarom is deze saus zeker het onthouden waard. En echt midweek gerecht, zo kan je het beste omschrijven.


pasta broccoli


Wat vliegt erin?

1 broccoli
1 prei (het wit)
100 g gorgonzola
3 el pijnboompitten
1 klont boter
2 el olie (neutraal smakende)
10 cl lightroom
peper
zout
muskaatnoot
pasta

Neem een grote antikleefpan en smelt hierin de boter samen met de olie. Maak de prei schoon en snij in grove stukken. Snij de broccoli in roosjes en doe deze samen met de prei in de pan. Laat eventjes aanbakken en als de prei goudkleurig begint te zien, mag er een deksel op. Als het iets te droog wordt, doe er dan een eetlepel of drie water bij. Wanneer de prei en de broccoli zacht zijn, mag je ze in een hoge pot doen samen met de helft van de gorgonzola, de room, een snuf muskaatnoot en wat peper. Mix. Proef en doe er indien nodig nog wat zout en peper bij.

Edit: dat mixen hoeft niet echt. Als je liever wat meer brokjes hebt, laat het dan zo.


Rooster de pijnboompitjes in een droge pan en zet opzij. Als de pasta (die je volgens de aanwijzingen op het pak gekookt hebt) klaar is, mag je deze afgieten en bij de saus doen. Goed roeren.

Verdeel over de borden, besprenkel met wat geroosterde pijnboompitten en verbrokkel er de rest van de kaas over.

Smakelijk!

3 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit! Deze onthou ik!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Net gedaan met eten, ik had de saus nu wel niet gemixt en ik had er nog een overschotje kerstomaatjes bij gesneden - de borden moeten niet meer afgewassen worden en de vraag kwam wanneer dat nog 's op tafel komt.
    Wordt hier geloof ik nen bestseller :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Awel dingkske, dat mixen is idd niet echt nodig.

    BeantwoordenVerwijderen