Ik ben trouwens zondag naar de markt van Heverlee geweest en daar heb ik daslook gevonden en amai da's lekker! Als jullie willen, dan post ik de volgende keer een receptje voor daslookpesto. Het is zoals je wil. Maar vandaag breng ik een wel heel bijzondere variant van de asperges à la flamande. Je kan het recept nog opleuken met parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitjes. Ik had ze gewoon niet in huis. Kom, we gaan eraan beginnen!
Je vindt het recept ook op VTMKoken.
Wat heb je nodig voor 4 (bijgerecht)?
1 bussel witte asperges
1 bussel dikke groene asperges
½ citroen (rasp + sap)
3-4 el fijne olijfolie
peper en fleur de sel
4 eitjes
Optioneel: parmezaanse kaas en geroosterde
pijnboompitjes
Kook de eitjes gedurende 10 minuutjes, laat
schrikken en afkoelen. Pel en snij in 4.
Schil de witte asperges met een dunschiller. Leg daarna de asperge op een keukenplank en snij met
een dunschiller de asperges in dunne plakjes. Begin aan het uiteinde (dat
weggegooid mag worden) en trek zo door naar de aspergepunt.
Breek het houterige gedeelte van de groene
asperges en snij ook in dunne plakjes (schillen hoeft niet).
Meng de twee aspergesoorten onder elkaar samen
met het sap, de rasp en de olijfolie. Kruid met peper en fleur de sel. Versier
met de eitjes en werk eventueel af met parmezaan en pijnboompitjes.
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenIk ben pro het receptje voor daslookpesto!
BeantwoordenVerwijderenRauwe asperges, dat heb ik nu nog nooit gegeten. Maar het ziet er wel lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenDaslook,... ruikt ge dat de dag nadien ook nog? Oooh ik wens van niet, dan kan ik terug look eten gezien mijn partner deze niet lust.
BeantwoordenVerwijderenAwel, om eerlijk te zijn heb ik het niet kunnen testen. Ik had wel geen oprispingen of zo. En ook geen looksmaak in de mond.
VerwijderenDaslook!? Nog nooit van gehoord. Laat maar komen dat receptje!
BeantwoordenVerwijderenDus, je eet de asperges gewoon rauw?
BeantwoordenVerwijderenDat heb ik nog nooit geprobeerd - alweer iets nieuws om uit te testen!
Daslook! In onze biowinkel hebben ze daar kant-en-klare pestopotjes van. Echt heerlijk. En fijn dat je kippen nog altijd zo goudgele eitjes leggen.
BeantwoordenVerwijderenzijn er nu al asperges te koop, dan zullen tgeen van Belgische kweek zijn!
BeantwoordenVerwijderenzowel de witte als de groene waren Belgisch. Die worden onder plastiek gekweekt.
Verwijderen