woensdag 3 april 2013

Lentefris zomerslaatje

Moeha! Als 't weer niet mee wil, dan moeten wij daar toch geen rekening mee houden zeker? Ha! Echt jong, ik ben blij dat die feestdagen voorbij zijn. Ik ben eigenlijk niet zo'n feest 'koker' van feest 'eten'. Da's mijn ding niet. Nooit geweest. Ik hou liever van eenvoudige dingen, weinig sausjes, niet te veel tralala. Dit slaatje bijvoorbeeld, daar is wat werk aan ja, en echt goedkoop is het niet, maar voor mij is het een heus feest. Zoals het moet. Simpel. Kom, we beginnen eraan!


slaatje


Wat heb je nodig voor 4?

100g rucola
200g groene asperges
250g mozzarella
1 avocado
150 g gedroogde ham (type parma)
20 zwarte olijven
20 kerstomaatjes
1 courgette
200 g pasta (type penne, spirelli...)
8 blaadjes basilicum

olijfolie
citroensap of balsamico azijn
fleur de sel
zwarte peper van de molen



slaatjerecht


Kook de pasta volgens de instructies op het pak in licht gezouten water. Giet af, spoel met water en laat uitlekken.

Was de asperges en blancheer ze 2 minuutjes in licht gezouten en kokend water. Laat uitlekken. Snijd de courgette in plakjes van 2-3 mm dikte. Doe samen met de kerstomaatjes bij de asperges en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Kruid met peper en fleur de sel.

Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden (de pan mag roken). Rooster er eerst de asperges in (tot je overal mooie streepjes hebt, daarna de courgette en vervolgens de tomaten).

Leg de rucola op een groot bord, verdeel er de ham over, de olijfjes en scheur er de mozzarella over. Schil en ontpit de avocado en snij in blokjes, doe bij de rest. Meng alles met de pasta en drapeer met de lauwwarme groentjes.

Werk af met de basilicum, wat olijfolie (2-3 el) en de balsamico (1-2 el). Kruid met fleur de sel en zwarte peper.


Smakelijk!



Ann

PS: die serveerschaal komt uit de nieuwe reeks van Pascale Naessens (collectie 2013 - Serax).

13 opmerkingen:

  1. Waauw da ziet er supergeweldigfantastisch lekker uit! Wordt meteen gepind hier!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er inderdaad uit als een feestje op je bord!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ziet er zeer lekker uit ! Bedankt voor de inspiratie!
    Niet om moeilijk te doen maar Parma is geen gerookte ham, maar wel gedroogde ham of rauwe ham...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je doet niet moeilijk, je hebt gewoon gelijk. ;-)

      Verwijderen
  4. Wie zegt dat, dat jij geen 'feestkoker' bent, amai. Ik wil met veel plezier bij jou komen feesten, het ziet er immers alle dagen feesteten uit ...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Maar dat ziet er goed uit! Met koude pasta en avocado, helemaal mijn ding. Alleen vind ik het nog wat koud voor slaatjes ik zit nog eerder in de soep fase. Maar ik hou het bij!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Geweldig vind ik dit! Nadat ik je foto zag, schreef ik snel het boodschappenlijstje over, et voilà, vanavond eten we 'zomerse sla à la Photo-copy'. Bedankt voor de inspiratie en dat zomerse, lichte gevoel...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ziet er echt enorm lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. 'k zou van aan de andere kant van 't land bijna te voet tot bij jou komen om te mogen proeven!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mmmmmm gisteren getest en meer dan goedgekeurd!

    BeantwoordenVerwijderen