vrijdag 12 april 2013

Spring is in the air voor deze heerlijke lentepasta.

Ik lees hier en daar dat men volop bezig is met de lenteschoonmaak. Een schoon voornemen, maar daar krijg je wel honger van natuurlijk. En als je bezig bent met soppen, dan wil je geen uren in je potten en pannen staan roeren. Maar geen nood, deze pasta is jouw redding! Hij is echt zalig en zit boordevol lekkers. Kom jong, we beginnen eraan!

Ik heb dit recept en deze foto gemaakt voor VTMKoken.


springpasta kl


Wat heb je nodig voor 4? 
500 g schelpjespasta
150 g groene aspergepuntjes
300 g erwtjes
100 g gerookte spekblokjes
2 dikke lente-uitjes (grofgehakt)
2 teentjes look
200 g mascarpone
2 el olijfolie
peper


Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in ruim en licht gezouten water. Doe er na 5 minuutjes de aspergepuntjes en de erwtjes bij.

Doe de olijfolie in een steelpannetje en bak er de spekblokjes in. Verlaag het vuur met de helft en doe er de lente-uitjes bij. Laat 1 minuutje meestoven. Pers er de lookteentjes boven uit en laat 10 seconden meebakken. Doe er de mascarpone bij en laat al roerend smelten.

Doe 5 eetlepels van het pastakookvocht bij de mascarpone. Roer goed. Kruid met peper.

Giet de pasta af, spoel efkes onder heet water, en doe terug in de kookpot. Giet er de saus bij en roer goed. Serveer meteen.


Smakelijk!


Ann


6 opmerkingen:

  1. Oewie! Genoteerd. Dit staat volgende week op ons menu! Merci voor de inspinazie. ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dees hebben we gisteren gemaakt,
    was heel lekker, maar volgende keer ga ik er toch wat pecorino oid doordoen, dan heeft het wat meer pit !
    ga vanavond je boek gaan kopen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kun je zeker doen! Ik had er geen in huis, vandaar... :)
      Bedankt voor het boek!

      Verwijderen
  3. Prachtige foto! Ik heb dezelfde borden.

    BeantwoordenVerwijderen