dinsdag 4 juni 2013

In de rapte pasta.

Het is niet altijd even makkelijk om slechts voor één persoon te koken. Het is gewoonweg niet motiverend. Geef toe, samen eten is toch nog altijd het leukste wat er is, het zijn vaak de mooiste momenten in een leven. Daarnaast is het voor een alleenstaande ook vaak duur om iets voor jezelf te maken. En je budget is al zo krap.

Toen ik een gelijkaardig recept op Pinterest zag passeren, dacht ik meteen "ha! dat ga ik maken". Het is rap klaar, niet veel afwas, goedkoop én bijzonder smaakvol. Wat denk je? Gaan we eraan beginnen?

inderaptepasta

Wat heb je nodig voor één persoon? 

75 g pasta (ik heb volkoren genomen)
8 olijven (de mijne waren kalamata, maar groene zijn ook ok)
2 teentjes look
1 el olijfolie
1 klein klontje boter (optioneel)
2 el in reepjes gesneden basilicum
1/2 citroen (sap + rasp)
25 g geraspte parmezaan


Kook de pasta in ruim water (gezouten) volgens de instructies op de verpakking.

Ontpit (indien nodig) de olijven en hak ze grof. Hak de look fijn.

Doe de olie en de boter in een steelpannetje en zet op een middelhoog vuur. Doe er de look bij en laat een minuutje fruiten. Nu mag er de rap, het sap, het basilicum en de olijven bij. Laat 2 minuutjes mee opwarmen.

Giet de pasta af en roer meteen onder de "saus".  Werk af met de kaas en smullen maar!


Smakelijk!


Ann


3 opmerkingen:

  1. Nou dat ziet er wat mij betreft zeker lekker genoeg uit Ann! Ik vind het soms wel eens lekker om voor een persoon te kunnen koken. Mijn vent lust bijvoorbeeld geen kaas dus dat geeft me dan de gelegenheid om dat eens wel te gebruiken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat je er een kookboek over moet maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als ik voor mij alleen moet koken, doe ik meestal erg weinig moeite en eindig ik met een pêcheke met tonijn of zo. Chapeau dat je er toch zo je werkt van maakt - en ons met ons ogen laat meeëten ;-)
    Zo'n kookboek klinkt als een strak An plan!

    BeantwoordenVerwijderen