woensdag 15 december 2010

Spruitjes met balsamico en olijfolie.

Ik bezoek dagelijks tientallen (kook)blogs. Nu had ik al een paar keer een recept zien passeren met spruitjes, balsamico azijn en olijfolie. Ik kon me begot niet voorstellen hoe dat proefde, dus moest ik het eens proberen.


spruitjes
(*)


Hoe maak je het?

500 g spruitjes
2 eetlepels balsamico azijn
2 eetlepels olijfolie
peper en zout

Maak de spruitjes proper en ontdoe ze van de taaie buitenbladeren. Snij ze in vier en leg ze in een vuurvaste schaal. Besprenkel royaal met de balsamico en olijfolie. Kruid met peper en zout.

Zet de schaal zo'n 25 minuutjes in een voorverwarmde oven op 190 graden.


Smakelijk!







(*) Als je de afschuwelijk lelijke foto aandachtig bekijkt, dan zie je helemaal geen spruitjes. Is ook niet moeilijk, want ze waren niet te vreten. Ben dan maar rap om een Thai gereden, en dat was wel lekker. ;-)

3 opmerkingen: