woensdag 20 april 2011

De 30 minuten challenge van Jamie Oliver (Bis)

Bon, we gaan dus verder met het verhaal. De trifle is klaar, nu de rest. De pot water staat al serieus te koken als ik er de rigatone in doe. Ik moet nog snel snel het witloof in twee snijden en op hun snijkant in de grilpan gooien.

De ruccolasalade wordt in een kommetje gedropt en ik moet er wat parmesaan over raspen met een dunschiller... Pft dat gaat maar traag zenne. Ik maak vlug vlug een dressing van olijfolie (3 el), het sap van een 1/2 citroen en wat peper en zout. Dit mag al op tafel. Oef.


salad


Tik tok tik tok... de tijd tikt snel weg en ik moet nog de saus voor de pasta maken én het witloof draaien in de grillpan. Tuuutuuuut! Wat is dat? Ah ja de ciabatta, die mag ook al uit de oven.


ciabatta


Cross cross terug naar het aanrecht. Tijd voor de saus.

Nodig:


40 g gemalen parmezaan
100 g hele geblancheerde amandelen
2 tenen knoflook
1-2 verse Spaanse pepertjes (ik heb er maar één gebruikt)
2 flinke bossen basilicum
4 ansjovisfilets in olie
450 g kerstomaatjes


1 1/2 bosje basilicum mag in de keukenrobot samen met de amandelen, knoflook, pepertjes, ansjovis en 2/3 de van de kerstomaatjes. Mixen tot je een egale pasta bekomt en 't is klaar.

Nu mag de pasta afgegoten worden (een beetje kookvocht bijhouden), snel spoelen. De pasta weer in de pan samen met de saus en wat kookvocht. Goed mengen, in een kom gieten en de rest van de tomaatjes over snijden. Nog wat peper en zout erover en wat basilicum en 't mag ook op tafel.


rigatone

Mottige foto, ik weet het, maar ik had niet veel tijd. ;-)

Nu snel de witloofstronkjes op de plank leggen en in stukjes snijden. In een kom doen, overgieten met wat olijfolie, wat rozemarijn erover. Een draai van de pepermolen, een snufje zout... wat heb ik nog vergeten? Ah! Een teentje look over persen en wat balsamico!

Schudden schudden schudden en hop op 't tafel. De foto's worden steeds onscherper. ;-)


brussels endive saladWat nog? Oh la! Ik ben klaar!


Of ik het gehaald heb? Daarvoor moet je morgen nog eens terugkomen, vrees ik.


Ah ja.
Niet vergeten! Give Away!

boek3

Gratis Verrassend Veggie kookboek. Stuur mij voor 30 april 2011 (middernacht) een mailtje met jouw naam en de vermelding 'verrassend veggie'. Op 1 mei zal een onschuldige hand de winnaar aanduiden.

5 opmerkingen:

 1. ik vind het in elk geval spannend! En 30 minuten of niet, het lijkt me wel de moeite om eens te maken want 't ziet er lekker uit!
  PS: jouw onscherpe foto's zien er tòch nog apetijtelijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb de indruk dat je niet echt geniet van het koken aan zo'n tempo ! Maar het blijft spannend hoor en hopelijk heeft het ook gesmaakt !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. LOL, ik ben dat hier van de stress al keisnel beginnen lezen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik word al moe als ik over uw gestress lees, misschien dat ik het toch liever in een uur zou maken (op mijn gemak).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik maak de 30 minuten gerechten regelmatig en ik zit altijd binnen de tijd. Allee ja, soms zijn het er 29 en anders 32. Maar ik heb nog nooit moeten rushen zoals jij. Misschien omdat je tussendoor nog foto's neemt?

  BeantwoordenVerwijderen