zondag 10 april 2011

Kookboekrecensie 'Verrassend Veggie' + Give Away!!!

Zoals de meesten wel gelezen hebben, ben ik vorige dinsdag op bezoek geweest bij twee foodprofessionals. Toevallig hebben ze ook een nieuw kookboek uit. 'Verrassend Veggie' is niet zomaar een vegetarisch kookboek. Het is bedoeld voor mensen die eigenlijk geen vegetariër zijn.

Waarom? Gewoon omdat eten zonder vis of vlees net zo lekker kan zijn én dat je het vaak helemaal niet mist.

boek3

Het kookboek zelf is doorspekt (is dit wel de juiste woordkeuze voor een vegetarisch kookboek?) met leuke gerechten, vaak heel origineel ook. Niet te verwonderen, Philippe Van den Bulck is niet alleen een foodstylist en foodwriter, maar hij is ook nog eens een zeer ervaren kok. Ronkende namen zoals Alain Ducasse, El Bulli, Le Cirque,... staan op zijn c.v..

Toch is dit geen kookboek voor alleen maar keukentechneuten. De recepten zijn bewust eenvoudig gehouden zodat iedereen van zijn unieke gerechten kan genieten. De 'Risotto van geroosterde bloemkool met kokos, pecorino en lente-uitjes', de 'Verse polenta met courgettes en lamsoor', of een 'Taart van geconfijte tomaat'... het klinkt allemaal overheerlijk en dat is het ook.

De vormgeving is heerlijk licht, en de foto's zelf zijn om van te smullen. Da's ook niet moeilijk want ze zijn van de hand van Roos Mestdagh.

Ik kan alleen maar zeggen: ren naar je dichtstbijzijnde boekhandel en haal een exemplaar in huis. Of misschien nog beter: stuur een e-mailtje met vermelding 'verrassend veggie' en je naam naar mij en misschien krijg jij wel mijn gratis exemplaar. Enkel de mensen die mij e-mailen naar photo-copy-ann@hotmail.com maken een kans.

De winnaar wordt door een onschuldige hand getrokken en bekend gemaakt op 1 mei 2011. Je kan deelnemen tot 30 april 2011, uiterlijk middernacht.

15 opmerkingen:

 1. Hai, dat wil ik natuurlijk wel, zo'n mooi exemplaar van dat veggie kookboek! Ik ben al veggie, maar altijd opzoek naar leuke recepten. Of heb je liever dat ik je email? groeten Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben toevallig voor een vorming in Gent in het huis van Eva terechtgekomen, we maakten onze eigen pic-nic, met de recepten van daar en het was super lekker, ik heb het voor mijn kinderen ook gemaakt en die waren ook in de wolken, dus dat boek spreekt mij echt wel aan, het ziet er verfrissend uit!
  Enne zondag morgen vaste stek voor mijn scherm kijk ik al naar uit. Een fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alleen de mensen die mij e-mailen maken een kans. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb net gemaild, ik hoop dat ik win!!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. met hoeveel emailadressen mag je mailen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. done ! Ik wil winnen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O! Ik mail :)

  Mijn lief is ooit eens overenthousiast thuisgekomen van een restaurant, waar hij iets met lamsoor gegeten had. Hij sprak er weken vol goesting over tegen iedereen, over hoe heerlijk mals dat vlees wel niet was... We waren allemaal een beetje geshockeerd, maar goed, als het echt zo gesmaakt had...
  Tot we lamsoor eens gegoogled hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. :)
  Het heeft echt wèken geduurd eer we dat doorhadden. We zijn er zelfs speciaal eens samen gaan eten, omdat het lief er zo veel goesting in had, maar toen stond 'lamsoor' niet meer op de kaart.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb ergens een recept van lamsoor dat je door een kruidendeegje doet en dan in plantaardig frituurvet, ook lekker!
  Ik ben nogal bio en eco grootgebracht, mijn ouder maakten bijna alles zelf van boter tot wijn, van honing tot boterkoek, van advocaat tot kruidenbitter. Nu besef ik pas wat een rijkdom dat was, ik heb ook een rijke bagage mee omdat mijn vader alles wat nieuw was uitprobeerde in onze grote tuin, we hadden zo de eerste vijgen, de eerste kiwi's,...in ons dorp, leuk eigelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik had het boek al eens in een boekenwinkel zien liggen, en het zag er zo verleidelijk uit. Maar ik heb even een kookboeken-koop-stop ingelast op bevel van mijn lief, maar er eentje winnen zou natuurlijk wel mogen. Ik stuur je zo dadelijk een mailtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jammer dat het hier (in Nederland) niet ijn de boekhandels ligt! Ben reuze benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij zijn geen veggies maar vinden het ook niet erg om eens geen vlees te eten. Als het maar lekker is.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Al men halve leven veggie, maar altijd leuk als je voor gasten kan koken en ze zijn verwonderd hoe lekker vegetarisch kan zijn! Ik zet dit boek dus met veel plezier in mijn boekenkastje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Er is een mailtje onderweg :)
  Ziet er goed uit :) en inderdaad een vleesloze maaltijd is wel eens lekker (heb een vegetarische zus)

  BeantwoordenVerwijderen