maandag 11 april 2011

Zwarte pasta met sint-jacobsvruchten en kervelpesto

Ik had van het winkeltje hier in de buurt een pak zwarte pasta meegekregen. 'Om er iets lekkers mee te koken'. Nu vind ik persoonlijk zwarte inktvispasta nogal overroepen, maar 't ziet er wel spectaculair uit natuurlijk. Bovendien zaagde wederhelft al weken om sint-jacobsnootjes en van 't een kwam het ander. En het mag worden gezegd, het werd een luxe gerechtje.


sint-jacobspasta

Wat mag daar allemaal in?

5 sint-jacobsnootjes per persoon
100 g pasta per persoon
1 bosje radijsjes
1 bosje waterkers
1 bakje verse kervel
100 g geraspte verse parmezaan
1 handvol pijnboompitten
10 cl olijfolie
1 teentje look, fijngesnipperd
2 fikse eetlepels zure room of griekse yoghurt
peper en zout
olijfolie
1 klontje boter


Snij de steeltjes van de kervel en doe ze in een hoge kom of blender. Doe er de pijnboompitten, de kaas, de olijfolie, room of yoghurt en look bij en mix grondig. Kruid met peper en zout.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak. Bak de sint-jacobsnootjes, 2 à 3 minuutjes aan elke kant in wat boter, en kruid eveneens met peper en zout. Snij ondertussen de radijsjes in schijfjes en was de waterkers.

Giet de spaghetti af, verdeel over de borden, dresseer met de rest van de ingrediënten en dien onmiddellijk op. Sjiek eten jong!


Niet vergeten! Give Away!

boek3

Gratis veggie kookboek. Stuur mij voor 30 april 2011 (middernacht) een mailtje met jouw naam en de vermelding 'verrassend veggie'. Op 1 mei zal een onschuldige hand de winnaar aanduiden.

2 opmerkingen:

  1. boycotten die kippen u al ? Geen eiers in 't gerechtje ? ;-)

    't Ziet er ongelofelijk sjiek uit !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, er heeft precies een vogel op uw bord gemikt. LOL

    BeantwoordenVerwijderen