dinsdag 28 juni 2011

Verkoelende limonade (aangepast recept)

Ben nog steeds aan puffen, zweten en zuchten dus ik kan wel wat verfrissing gebruiken. Ik heb mijn receptje wat aangepast met een nog frisser en vooral dorstlessend resultaat. Wederhelft kan er maar niet over zwijgen, en da's nogal wat.


limonade with ginger and lemon


Hoe maak je dat?

250 g suiker
350 ml citroensap (plus pulp)*
8 schijfjes gember (2 mm dik)
2 stengels citroengras
1 1/2 tot 2 l water (ijskoud)
1 extra citroen
1 limoen


Los de suiker op in 20 cl van het water. Doe het suikerwater in een steelpannetje en breng eventjes aan de kook (30 seconden is ruim voldoende). De siroop is klaar als ze helder ziet. Haal van het vuur. Doe de schijfjes gember erbij en laat trekken tot de siroop lauw is. Vis er de gember uit en doe het citroensap bij de siroop. Laat afkoelen in de koelkast. Zet ook het water in de koelkast zodat het lekker fris kan worden. Ik heb hiervoor gewoon kraantjeswater gebruikt.

Meng het ijskoude water met de citroen-gembersiroop. Neem een citroen en een limoen, snij ze in schijfjes en doe bij de limonade. Neem de twee citroengrasstengels en druk ze plat met een mes. Doe ze bij de limonade en laat trekken.


Refreshing lemonade


Doe net voor het serveren een paar ijsblokjes in de kan en de glazen, giet uit en serveer.

Ongelooflijk verfrissend!


* Ik had hiervoor 6 grote citroenen nodig

1 opmerking: