woensdag 14 november 2012

De zoete zonde, zelfgemaakte truffels

Gevaar! Gevaar! Gevaar! Hier een recept, een belachelijk makkelijk recept, om zelf truffels te maken. En 't ergste van al: ze zijn nog lekker ook! Het recept komt van Piet, enne, amai zeg, wreed wreed wreed goed jong! Het kan ook met melk of zelfs witte chocolade, maar om eerlijk te zijn, gaat er niets boven zwarte chocolade.donkere truffelsWat heb je nodig voor een 1/2 kilo truffels?


20 cl room
400 g zwarte smeltchocolade
1 klontje boter (20 g ongeveer)
hagelslag, cacaopoeder, chocoladeschilfers (waar je zelf zin in hebt)


Smelt al roerend de chocolade in de room en zorg dat het niet begint te koken. Als de chocolade volledig is opgelost mag je er de boter onder roeren. Als de boter volledig verdwenen is, giet het mengsel in een kommetje en laat opstijven in de koelkast.

Als de chocolade bijna volledig is opgesteven, vorm je met twee lepels de truffels. Wentel ze in de hagelslag, cacaopoeder of chocoladeschilfers en leg op een bord. Laat de truffels nog wat verder opstijven in de koelkast.


Als ze zo lang zullen overleven natuurlijk.Smakelijk!Ann

11 opmerkingen:

 1. Neeee! Ik heb heus wel de tekst "Gevaar! Gevaar! Gevaar!" gelezen maar ik zag je foto en het was sterker dan ikzelf... Ik moest gewoon klikken en lezen... Bedankt voor het recept! En alvast niet-bedankt voor de bijgekomen kilo's ;-P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto en t water komt in de mond ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zou dat ook lukken met haverroom en plantaardige boter? Ze zien er in ieder geval geweldig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik maakte dergelijke truffels ook al vaak ... en binnen de korste keren geraak ik ze iedere keer weer kwijt !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pietje zou beter jou inhuren om zijn foodfoto's te laten maken. Bij jou foto zou ik er direct invliegen en bij Pietje heb ik die neiging totaal niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik wou net hetzelfde zeggen, bij jouw foto ga ik spontaan kwijlen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heb jij een miniversie van zo'n taartschotel-op-voet? Ik heb zo'n schotel met een diameter van ongeveer 30cm, en vanuit dat standpunt zien de truffels er echt reuzachtig uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oeioeioei, de kwijl loopt hier al uit de mond.

  BeantwoordenVerwijderen