vrijdag 2 november 2012

Winterse kip met spek en kastanjechampignons.

Ik heb lang (allez, toch een hele dag ahum) getwijfeld of ik dit recept zou bloggen. Aan de andere kant van de tafel werd het heel lekker bevonden, ik vond het nogal vet. Mocht ik het een volgende keer maken, zou ik waarschijnlijk kipfilets gebruiken. Wat denk je? Wil je het proberen of niet? Op BBC Good Food (want daar is het recept op geïnspireerd) vinden ze het ook lekker...


kipchampi


Wat heb je nodig voor 4?

4 el bloem
4 kippenbillen (of borstfilet)
2 + 1 el olijfolie
1 ajuin (in schijfjes gesneden)
4 tenen look (geplet)
50 g spekblokjes (gerookt)
1 bakje kastanjechampignons
1 el wijnazijn
100 ml droge witte wijn
150 ml water
1 1/2 tl gedroogde tijm
1 tl rozemarijn
100 g diepvrieserwtjes
3 el gehakte peterselie
peper en zout

Doe de bloem in een diepvrieszakje en kruid stevig met peper en zout. Doe er een voor een de stukken kip in, schud en haal uit het zakje. Klop de overtollige bloem eraf.

Warm de olijfolie op in een grote braadpan. Bruin er rondom rond de kip in, haal uit de pan en leg op een bord. Doe de spekblokjes en de champignons in de pan en bak ze een minuutje of vijf.

Doe er nog een lepel olijfolie bij en doe er de look en ajuin bij. Laat 5 minuutjes rustig bakken. Giet er de wijn, azijn en het water bij en laat 1 à 2 minuutjes pruttelen. Kruid met de tijm en rozemarijn.

Doe de kip bij de champignons en laat meebakken tot de kip gaar is. Doe er op het laatste de erwtjes bij en de peterselie. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.



Smakelijk!



Ann

4 opmerkingen:

  1. Zo dit ziet er echt super lekker uit! Echt een goede foto van gemaakt:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vanavond dit lekkere recept gemaakt en samen met venkelpuree gegeten. Heerlijk! Toch een vraag: Ik heb de kipfilets eerst krokant goudbruin gebakken, maar door ze nadien verder te laten garen in de saus gaat dat krokante toch weg. Is dat de bedoeling?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja eigenlijk wel. 't Is maar wat je het belangrijkste vindt: wil je een krokante kip, dan bak je de kip eerst helemaal gaar en hou je ze warm in alufolie. Ga daarna verder met de rest van je saus. Zo heb je de smaak van je kip in je saus. Maar op deze manier ga je natuurlijk geen smaak van de saus IN je kip hebben. Kwestie van keuzes maken dus.

      Verwijderen