dinsdag 6 november 2012

Happy Days, het kookboek van Sofie Dumont

Gisteren zat bij mij het nieuwe kookboek van Sofie Dumont in mijn brievenbus. Happy Days heet het. En ik moet zeggen, het ziet er heel erg mooi uit. Internationaal vooral. Het doet heel erg denken aan de boeken van Bill Granger en Donna Hay, mooie blauwige foto's afgewisseld met donkere intense plaatjes.


sofie dumont


En mooie foto's, dat vraagt om een mooie vormgeving en dat is ook zeker geslaagd. Het ziet er uit als een vakantieboek, met een heel positieve look en feel. Hier is grondig over nagedacht. Er is aandacht voor de fervente kok, maar vooral ook voor diegenen die kookboeken lezen als romans.


sofie dumont-4


Soms is de balans tussen "lifestyle" en recepten wel een beetje zoek. Er zitten wel heel erg veel sfeerfoto's tussen. Sofie met vriendinnen, met haar vriend, op feest, aan het koken, aan het dansen, in de winkel, op de markt... Fin, je begrijpt wat ik bedoel.


sofie dumont-7


En dan de recepten zelf. Het ziet er heel erg "doenbaar" uit allemaal. Eenvoudige recepten, een beetje speciaal maar dan ook weer niet té. Soms wel nogal klassiek vet, daarmee bedoel ik: room, paté,... maar dan ook evengoed weer niet (oosterse gerechten). Het enige waar ik me wel wat aan stoor zijn haar regelmatige suggesties om haar "Sweet Mixes" te gebruiken. Een ideetje dat we kennen van Piet Huysentruyt. Ik zou daar mee oppassen, maar da's persoonlijke smaak natuurlijk.


sofie dumont-6


Kortom, een mooi boek. Prachtig gefotografeerd met enorm veel aandacht voor styling en setting (afwisselend in het buitenland en in België). Knap gedaan.

Voor wie Sofie niet kent, ontdek ze hier.

9 opmerkingen:

 1. Waarom kook ik niet graag?
  Ik zou me daar zo graag eens met plezier op smijten, op lekker koken, maar ik mis dat talent. Dju toch!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe al de rest niet graag. :)

   Verwijderen
  2. Ge kunt niet 'enkel' talenten hebben he ... ;)

   Verwijderen
  3. Misschien kook je niet graag omdat er daarna een afwas komt of omdat je niet genoeg complimentjes krijgt over het eten...?
   Ik kijk al uit naar een vaatwasser wanneer wij een eigen huis kopen! Koken zal nóg leuker worden :)

   Verwijderen
 2. Lijkt mij wel een tof boek. Ik hou wel van kookboeken als kijkboeken.
  Eten doe je ook met je ogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op die sfeerfoto's zou ik toch wat afknappen denk ik. Wel mooie foto's van de foto's Ann!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heb je al recepten uitgeprobeed? Wij hebben haar boek goe gebakken en van de 4 dingen die we er al uitmaakte, was er geen enkel lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ai, da's ook vervelend! Neen, niet niets geprobeerd, behalve dan die alexander... die er bij mij wel helemaal anders uitzag dan op de foto, maar met een cocktail kun je niet veel misdoen natuurlijk.

   Dit is misschien interessant om te lezen: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121025_085

   Verwijderen