maandag 19 november 2012

Kip korma voor beginners.

't Is te zeggen... het is een heel erg zachte curry en daarom ideaal voor mensen die niet van specerijen houden of voor kinderen. Je proeft iets, maar je moet achteraf niet blussen, zeg maar. Wat ik wel aanraad is dat je de kip de tijd geeft om te marineren. Ik doe dit in yoghurt omdat dit de kip extra zacht en smeuïg maakt. Een nachtje of een dagje is ideaal.


kipkorma


Wat heb je nodig voor 4?


750 g kipfilet
1 potje griekse yoghurt (125 g)
1 el gemberpoeder
1 el kurkuma

Voor de saus:

2 el arachide-olie
1 grote ajuin
4 teentjes look
1 el garam masala (of meer)
1 el kurkuma
2 el amandelpoeder
25-30 cl kokosmelk
1 bosje koriander
1 rode chilipeper (optioneel)
peper en zout


Eerst de marinade:

Roer de specerijen onder de yoghurt. Snij de kipfilets in beetklare stukken en doe ze bij de marinade. Meng goed. Dek af met folie en zet in de koelkast (minstens 30 minuutjes, maar liefst langer).

Schil ondertussen de ajuin en rasp hem (jawel, raspen). Geen plezant werkje, ik weet het, maar 't is de moeite waard. Hak of rasp ook de look heel fijn.

Doe de olie in een braadpan en bak er de kurkuma en de garam masala in gedurende 1 minuutje. Je waant je bijna in India, met die heerlijke geuren. Nu mag er de ajuin en look bij en laat op een middelhoog vuurtje zo'n 4 minuutjes meebakken.

Doe er de kip bij en bak gedurende 5 minuutjes tot alle kanten dichtgeschroeid zijn. Overgiet met de kokosmelk en doe er het amandelpoeder bij. Zet op een lager vuur en laat zo'n 10 minuutjes pruttelen.

Werk af met fijngehakte koriander en eventueel chili (voor de volwassenen dan). Kruid eventueel bij met peper en zout.

Heerlijk bij wat rijst en eventueel naanbrood.


Smakelijk!


Ann5 opmerkingen: