woensdag 29 juni 2011

Eenvoudig blijft het lekkerst.

En eenvoudig is dit watermeloenslaatje met feta zeker, makkelijk ook. Ideaal voor kookklunzen en luie wijven die toch lekker willen eten. Het woord verfrissend komt ook in mijn (oververhit) hoofd op ('t is buiten 34 graden als ik dit schrijf - en ik heb geen airco). Maar wanneer je dit leest zal het - gelukkig - al een pak frisser zijn. Maar ik ben aan het afdwalen.


feta watermeloen 5


Wat moet daarin?

600 g watermeloen in stukken gesneden
200 g feta
1 kleine rode ui (in zeer fijne plakjes gesneden)
2 à 3 el verse munt
1/2 citroen (het sap)
2 el olijfolie
peper en zout


En dan volgt nu mijn uitgebreide handleiding:

Doe alles in een kom, meng en serveer.

Lastig hé. ;-)


Je hebt er ook die er tomaten bij doen. Ik vind dat niet zo passen.


Dit is de meer "gestileerde" versie:


feta watermeloen

Ik vind de eerste ruwe versie 't schoonst eigenlijk.

7 opmerkingen:

  1. Ik leerde dit slaatje kennen via de blog van Evelien (http://www.evelienkooktlekker.be/). Heerlijk! Je moet alleen zorgen dat je echt een verse watermeloen gebruikt, want ik heb er met dit slaatje eens voor gezorgd dat mijn schoonfamilie heel de nacht op toilet mocht doorbrengen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb het meteen gemaakt vandaag en het was heerlijk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk die feta hierin. Dat zal vast verrassend lekker zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. beautiful new blog appearance and delicious looking dish like always...

    BeantwoordenVerwijderen