Lekker, smaakvol en weinig werk. Zo hebben we het graag! Deze Spaanse rijst gaat perfect met de balletjes van gisteren, maar met kip, gehakt of vis werkt het evengoed. Ook dit receptje komt van Veggie Num Num.
Wat heb je ervoor nodig?
2 kopjes basmatirijst
4 kopjes water
1 rode ui, fijngehakt
1 el olijfolie
1 el paprikapoeder
1/2 kopje zwarte olijven, fijngehakt
Neem een kookpot met een vrij dikke bodem. Fruit de ui in de olijfolie tot hij glazig ziet. Doe er nu de paprika bij en roer nog eens goed. Nu mag er de rijst en het water bij, zorg dat alles mooi is omgeroerd en zet er nu het deksel op. Laat koken tot de rijst gaar is en het water helemaal verdwenen (15 tot 20 minuutjes). Roer er de zwarte olijven onder en 't is klaar!
Laat het u smaken!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten