donderdag 9 juni 2011

Viscurry met saffraanrijst

Ja ik weet het, mijn foto is niet zo mooi vandaag. Maar ik had geen tijd. Dit gezegd zijnde, wat er op de foto staat, was wel bijzonder lekker. En dat mag geweten zijn. 't Is ook niet veel moeite, én toch kan je hiermee - voor de zoveelste keer - scoren.



fishcurry - saffron rice



Wat kappen we erin?

150 g kabeljauw (of gelijksoortige vis) per persoon
1 blikje of brik cocosmelk (20 cl)
1 ui
2 teentjes look
2 cm gember
1 el currypoeder of gele currypasta
1 el olie om te bakken (type arachide)

65 g rijst per persoon
enkele saffaandraadjes*
snufje zout


Zet de rijst op in ruim water, met wat zout en enkele draadjes saffraan en kook volgens de aanwijzingen op het pak.

Pel en hak de ui, gember en look fijn. Zet een anti-kleefpan op het vuur, doe er de olie in en bak de ui, gember en look glazig. Doe er de curry bij en laat nog een minuutje meebakken zodat het aroma vrij kan komen. Schud de cocosmelk grondig en doe bij de curry. Laat 10 minuutjes pruttelen (zonder deksel). Snij de vis in stukken (3 cm op 5) en leg in de saus, zet het deksel erop en laat nog enkele minuutjes pruttelen.

Serveer samen met de rijst.


Lekkerrrr!


* Je mag de saffraan altijd vervangen door kurkuma.

3 opmerkingen:

  1. ik vind curry's ook heel lekker ! maar bij mij was het een pasta vandaag en die smaakte ook.
    gelukkig maar !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Morgen vrienden op bezoek, dus zonet even alles hier doorploegd en op deze blijven steken :) Da's toch een gerief, zo'n website...

    BeantwoordenVerwijderen